De gemeente Doetinchem heeft een goed doel gekoppeld aan The Passion: het prachtige en diverse verenigingsleven in Doetinchem en de Achterhoek. Clubs en verenigingen, zowel in de sport als cultuur, hebben in onze regio een enorm belangrijke rol: ze zijn letterlijk het hart van onze samenleving. En wat hebben ze het zwaar gehad door de coronaperiode.

Terug naar je Passie

Met de campagne Terug naar je Passie hopen wij de verenigingen een hart onder de riem te steken. Dit doen we: 

  • door mensen (weer) lid te laten worden;
  • door mensen te stimuleren om als vrijwilliger clubs en verenigingen te ondersteunen;
  • door verenigingen en clubs waar mogelijk financieel te steunen.

Tot slot richt de campagne zich ook op mensen met een afstand tot het verenigingsleven. Ook hen willen wij laten kennis maken met de vele clubs en verenigingen. Samen staan we sterk.

De Achterhoek als grootste vereniging

In een eerdere campagne liet Achterhoek in Beweging al zien dat de Achterhoek eigenlijk de grootste vereniging van Nederland is:

Graag zetten we dat geluid, die oproep voort. Terug naar je Passie! In de komende weken en maanden roepen we inwoners van onze gemeente en regio op om de clubs en verenigingen te steunen. Maar indirect hopen we dat dit in heel Nederland gebeurt. Want iedere club, iedere vereniging, in sport en cultuur, moet blijven bestaan. Op deze pagina komt binnenkort veel meer over de activiteiten die we ontplooien. 

Geloof jij in de kracht van de clubs en verenigingen? Wil je een steentje bijdragen? Meld je dan nu al aan via passion@doetinchem.nl, dan word jij misschien straks wel één van de steunpilaren van onze campagne Terug naar je Passie!