Op woensdag 13 oktober zijn in Koekendaal speeltoestellen geopend voor kinderen mét en zonder beperking. De komst van deze speeltoestellen is te danken aan de Kinderraad van gemeente Doetinchem die op 29 april 2021 een motie indiende voor meer speeltoestellen voor álle kinderen. De gemeenteraad van Doetinchem nam deze motie unaniem aan.

In de motie van de Kinderraad gaven de kinderen aan dat er behoefte is aan toegankelijke speelplekken. Ze vonden dat er een plek moest komen waar álle kinderen samen kunnen spelen en wilden daar graag wat aan doen. ‘Ieder kind is gelijk en ieder kind moet kunnen meespelen. Daar zorgen deze speeltoestellen voor. Hopelijk gaan hier veel kinderen mét en zonder een beperking spelen en vrienden maken’, aldus de Kinderraad.

Vogelnestschommel en belevingspad vanaf nu te bezoeken in Koekendaal

Na het goede werk van de Kinderraad is gemeente Doetinchem samen met de kinderen hard aan de slag gegaan. De kinderen hebben ideeën aangedragen voor speeltoestellen en die ideeën hebben een mooi resultaat opgeleverd: een vogelnestschommel en een belevingspad. De schommel is een mooie oplossing voor kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met hun balans op een traditionele schommel. Het belevingspad is een uitkomst voor kinderen met een visuele beperking.

Wethouder Henk Bulten is trots op de kinderen uit de Kinderraad: ‘Door hun goede ideeën en harde werk, hebben we in Doetinchem nu een mooie plek waar kinderen mét en zonder beperking met elkaar kunnen spelen. Ik wil daarom graag van de gelegenheid gebruik maken de Kinderraad en de Kinderburgemeester hartelijk te bedanken. Ik kijk uit naar hun volgende ideeën!’