Op 14 april komt de twaalfde editie van The Passion live vanuit het centrum van Doetinchem. De live-uitzending is het startpunt van een reeks evenementen in onze gemeente. Op 14 april kunnen inwoners op verschillende plekken in de gemeente ‘samen kieken’ naar de uitzending. Ook is er die avond een business event in theater Amphion. Na 14 april volgen een rondreizend evenement, het Eerste Avondmaal genoemd, de Doetinchemse Passie Toer, een Doetinchemse voorstelling en de lancering van de Alles kump goed-app.

Wethouder cultuur Hans Dales licht toe: “We willen de passie en trots van Doetinchem nog maandenlang laten voelen, horen, zien en beleven. Daarom hebben we Esther Ruesen en Sjoerd Weikamp gevraagd extra evenementen op te zetten. Achter de schermen vinden zij al veel organisaties en betrokken inwoners en ondernemers om mee te denken en te helpen. Precies zoals we het naoberschap kennen.”

Samen kieken en Eerste Avondmaal

“De gemeente wil met The Passion de inwoners een hart onder de riem steken. Dat gaan we doen door op 14 april op diverse plekken in de gemeente 'samen te kieken'. Binnenkort verschijnt er een plattegrond van Doetinchem met deelnemende plekken waar je samen naar The Passion kunt kijken. Voor het bedrijfsleven is er die avond een business event in theater Amphion, waarbij bedrijven als een soort klankbord de economische agenda van de gemeente bespreken, om vervolgens samen The Passion te kijken. Na het 'samen kieken' gaan we met een rondreizend evenement de wijk in. Dit evenement, het Eerste Avondmaal, vindt een aantal keer plaats in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Uit de evenementen komen ideeën naar voren om dat deel van Doetinchem nog mooier te maken. We zijn bezig om met vele tientallen bedrijven een 'sociale sponsorpot' te vullen, om die doelen en ideeën straks ook daadwerkelijk uit te voeren”, leggen Ruesen en Weikamp uit. “SamenDRAN, dat idee.”

Evenementen voor de zomer

De binnenstad krijgt richting de zomer een Doetinchemse Passie Toer. Hierbij presenteren de ondernemers en horecazaken zich in video’s. Zo kunnen toeristen zien wat er in een straat te vinden is. “Vlak voor de zomervakantie gaan we ook nog eens samen met diverse koren, dansgroepen, bandjes en bekende Achterhoekers in de binnenstad de Doetinchemse variant van The Passion opvoeren. Daarbij vertalen we het verhaal van The Passion naar onze gemeente en streek. Tot slot lanceert Doetinchem de Alles kump goed-app, het sociale zusje van de buurtpreventie app. Met dit pakket hopen we mensen weer bij elkaar te brengen, weer wat positiviteit te geven en samen de gemeente Doetinchem nog mooier te maken”, besluiten Ruesen en Weikamp.

Ideeën

Inwoners, ondernemers en organisaties die willen meehelpen, een kijklocatie beschikbaar willen stellen of andere ideeën hebben, kunnen contact opnemen via passion@doetinchem.nl.

Meer informatie over The Passion in Doetinchem staat op: www.doetinchem.nl/passion.