Samen van afval naar grondstof

Vorst en rolemmers

Bij vorst kan het afval in uw rolemmer vastvriezen. Vastvriezen komt voornamelijk voor bij de rolemmer voor GFT, omdat groente-, fruit- en tuinafval veel water bevat. De inzamelwagen pakt uw rolemmer op, houdt deze op zijn kop en schudt deze stevig op en neer. Als de inhoud niet (helemaal) los komt door vastvriezen, blijft er afval achter in uw container. De inzamelwagen komt hier niet voor terug. Gebruik daarom de tips om de kans op vastvriezen te verminderen.

  • Laat nat GFT zoveel mogelijk uitlekken voor u het in de rolemmer doet.
  • Gebruik composteerbare zakken om u GFT in te verzamelen of doe een dun laagje krantenpapier onderin de rolemmer.
  • Stamp het afval niet aan.
  • Houd bij vorst de klep van uw container een stukje open, bijvoorbeeld met behulp van een stokje of latje.
  • Zet de rolemmer (indien mogelijk) tot het tijdstip van aanbieden op een vorstvrije plaats.

Is uw afval toch bevroren? Steek dan de inhoud voorzichtig los van de zijkanten. Let op: het materiaal van de rolemmer is bij kou kwetsbaar.


Samen van afval naar grondstof

Om meer hergebruik van afval te stimuleren en samen van afval naar grondstof te komen, is sinds 1 januari 2016 de afvalinzameling van de gemeente Doetinchem veranderd. Op deze website leest u alles wat u moet weten over deze nieuwe afvalinzameling.

Links vindt u het hoofdmenu met daarin informatie over de nieuwe inzameling, het brengpunt en de pilot 'PMD is goud waard'. In het snelmenu rechts komt u met één klik onder andere bij een handig overzicht om uw afval goed te scheiden, het aanvraagformulier voor het omruilen van rolemmers of een bijzondere regeling.