Donderdagavond 2 maart beëdigde de gemeenteraad Robbert Hummelink officieel als wethouder. Hij neemt de taken over van Hans Dales, die vanwege gezondheidsredenen moest stoppen. “Doetinchem wil 70.000 inwoners in 2036. Groeien en tegelijkertijd onze belangrijke waarden behouden; dat is een mooie uitdaging die vraagt om creatieve oplossingen. Ik ga graag samen met onze ondernemers, maatschappelijke organisaties en samenleving deze uitdaging aan”, vertelt Hummelink. 

Portefeuille

Robbert Hummelink wordt verantwoordelijk voor economische zaken, binnenstad Doetinchem, evenementen, jeugd(zorg), cultuurhistorie en dorps-, wijk- en buurtonwikkeling. 

Over Robbert Hummelink

Robbert is een geboren en getogen Achterhoeker. In 1989 werd hij geboren in Baak, maar zijn ouders verhuisden al snel naar Doetinchem. Daar doorliep hij al zijn scholen, totdat hij ging studeren aan de Politieacademie in Apeldoorn. Bij de politie heeft hij jarenlang in de surveillancedienst gewerkt en werd uiteindelijk operationeel leidinggevende van de politie in Winterswijk. In 2021 maakte Robbert de stap naar de gemeente Winterswijk, waar hij tot nu toe manager was van een aantal afdelingen in de bedrijfsvoering. Robbert heeft in de Achterhoek een breed netwerk in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven.

In 2018 kwam Robbert als nieuwkomer de raad in en werd toen fractievoorzitter van de VVD. Helaas moest hij door een functiewijziging bij de politie afstand doen van zijn plek in de raad. Deze functies konden (en mochten) niet samengaan. Daar is verandering in gekomen en sinds september 2021 is hij weer actief geworden als raadslid. Vanaf donderdag 2 maart neemt hij het wethouders-stokje over.