Maandag 14 november werd bekend dat het Rijk 75 miljoen euro bijdraagt aan het project RegioExpres. Een week eerder maakte provincie Gelderland bekend extra geld uit te trekken voor het project. Hiermee is het financiële plaatje voor het project rond. 

Duidelijkheid

Wethouder mobiliteit Rens Steintjes is blij dat er nu duidelijkheid is over de uitvoering van het project. “We werken met de betrokken partijen al jaren aan de voorbereiding en op onderzoeken naar de RegioExpres. Met de RegioExpres verbeteren we de bereikbaarheid van de hele regio. Dit maakt het aantrekkelijker om te wonen, werken en studeren in de Achterhoek. Tegelijkertijd besef ik dat de aanleg van de RegioExpres impact heeft in onze gemeente. Ik blijf me ervoor inzetten om de aanpassingen aan onze stationsomgevingen en het spoor in goede banen te leiden.” 

Extra sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem

De RegioExpres is een extra sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem en gaat vervolgens verder als stoptrein tussen Doetinchem en Winterswijk. De RegioExpres vergroot de bereikbaarheid voor reizigers van de Achterhoek met een kortere reistijd van 13 minuten tot Arnhem Centraal. Door een betere aansluiting op de intercity’s richting de Randstad en Nijmegen bedraagt de reistijdwinst tot 26 minuten. Voor de RegioExpres is spoorverdubbeling nodig van Didam tot en met Doetinchem De Huet. 

Meer informatie leest u op regioexpres.gelderland.nl(externe link)