Nederland is op 4 mei twee minuten stil. We herdenken alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en vredesoperaties zijn omgekomen. In Doetinchem, Gaanderen en Wehl zijn op woensdag 4 mei herdenkingsbijeenkomsten. Hieronder een overzicht. 

Doetinchem

Om 15.00 uur legt het college van burgemeester en wethouders kransen op de Joodse begraafplaats aan de Borneostraat. Om 18.45 uur begint de herdenkingsbijeenkomst in de Catharinakerk. Tijdens de herdenking hoort u de Drum en ShowfanfareDES en het koor Abbey Wednesday. Daarnaast zijn er toespraken van kinderburgemeester Linn van Hal en Marit Thuys. Vanaf de Catharinakerk vertrekt de stille tocht om 19.45 uur naar het Mark  Tennantplantsoen. De stille tocht komt langs het Joods monument in de Boliestraat. Na de twee minuten stilte om 20.00 is er bij het monument in het Mark Tennantplantsoen een kranslegging. Vanaf 20.30 uur is er koffie en thee in de Catharinakerk. Het Deventer Vocaal Ensemble en een orkest voeren onder leiding van Elske te Lindert het Requiem van Fauré uit. 

Wehl

Vanaf 18.45 uur openen de deuren van het Koningin Beatrixcentrum. De herdenking start om 19.00 uur met een herdenkingswoord van wethouder Rens Steintjes of wethouder Hans Dales. Hierna hoort u verschillende toespraken en muziek. Om 19.50 vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument. Na de kranslegging is het om 20.00 uur twee minuten stil. 

Gaanderen

Om 18.45 start de herdenkingsdienst in sporthal de Pol. Na het welkomstwoord van het Oranje Comité Gaanderen zijn er bijdragen van het Gemengd Koor en scholieren. Ook is er een toespraak van wethouder Ingrid Lambregts. Om 19.30 uur vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument. Hier zijn ook de krans- en bloemlegging en de twee minuten stilte. 

Alle informatie over 4 en 5 mei vindt u op www.doetinchem.nl/herdenktenviert.

Bevrijdingsvuurestafette op 5 mei

In de vroege ochtend brengt een Doetinchemse estafette loopgroep het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar onze stad. Vanaf 7.45 uur bent u van harte welkom bij Buurthuis Fort Garry Horse. Tussen 8.00 uur en 8.15 uur vertrekt de estafettegroep. Daar ontsteken we het bevrijdingsvuur rond 8.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden.