Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Door uiteenlopende redenen. Voor deze kinderen kan een pleeggezin een uitkomst zijn. Daarom zijn pleegouders hard nodig, ook in de Achterhoek.

Ambassadeurs aan het woord  

Vier weken lang stellen we graag vier pleegouders uit de Achterhoek aan u voor. Omdat zij weten hoe groot de vraag naar pleegouders is, pakken zij graag de rol van ambassadeur op. In deze tweede week aan het woord: Martine Jansen. Martine is al 15 jaar pleegouder en heeft ervaring met crisisplaatsingen, langdurige pleegzorg, vakantie- en weekendpleegzorg

Martine: “Mijn man en ik hebben vijftien jaar geleden de 7-stapscursus gevolgd om pleegouder te worden. Sindsdien hebben we verschillende soorten pleegzorg aangeboden. Ons gezin bestaat uit vier zonen (20, 18, 13 en 12 jaar), een pleegzoon (8 jaar) en twee pleegdochters (16 en 6 jaar). En twee zusjes (7 en 15 jaar) komen bij ons voor vakantie- en weekendpleegzorg. Als ambassadeur wil ik pleegzorg meer positieve bekendheid geven en een aanspreekpunt zijn voor aspirant-pleegouders, andere belangstellenden en ook voor instanties en gemeenten. Een favoriete pleegzorguitspraak die ik graag gebruik in mijn verhaal, komt uit de film ‘The Blind Side’:

Vriendin: “Jij verandert het leven van deze jongen!”
Pleegmoeder Leigh-Ann: “Nee, hij dat van mij.”

Meer informatie

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie over wat het inhoudt om pleegouder te zijn? Kijk dan eens op www.ikwilpleegouderworden.nl. U kunt er een informatiepakket aanvragen of u aanmelden voor een (online) informatiebijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 15 juni om 20.00 uur. U bent van harte welkom!