Zaterdag 11 en zondag 12 september, van 10.30 tot 16.30 uur, is het Open Monumentendag. Stichting Open Monumentendag Doetinchem heeft, in samenwerking met de oudheidkundige verenigingen, ook dit jaar weer een mooi programma opgesteld.  Dit jaar is het thema van Open Monumentendag: Mijn monument is jouw monument.

Vorig jaar kon Open Monumentendag (OMD), door corona, voornamelijk digitaal worden beleefd. De Stichting Open Monumentendag Doetinchem is dan ook erg blij dat belangstellenden dit jaar weer fysiek op bezoek mogen bij alle deelnemende instanties. Circa 15 gebouwen zullen op zaterdag 11 en zondag 12 september hun deuren openen met een gevarieerd en veelbelovend programma.

Opening

Op vrijdagavond is de opening van OMD in kasteel De Kelder, om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is vrij, maar in verband met de coronamaatregelen moet u zich vooraf wel even aanmelden bij het secretariaat: grynsanten@planet.nl.

Activiteiten 

De deelnemende monumenten hebben elk hun eigen programma. In kasteel De Kelder wordt op zaterdag een livestream georganiseerd. Eigenaren van monumenten en andere belangstellenden worden geïnterviewd en er zijn filmpjes te zien van wat er zoal te beleven valt tijdens dit weekend. In de Kruisberg kunt u kunstwerken bekijken van het WEB, en op vele verschillende locaties zijn er rondleidingen. In de muziekschool en Erfgoed de Stadswal kunt u ook muzikaal genieten van muziek van de leerlingen van de muziekschool. In de Catharinakerk treedt op zaterdag van14.00 tot 16.00 uur het Oost-Nederlands Kamerkoor op met een openbare repetitie.

Verder zijn er verschillende fiets- en wandelroutes langs monumenten in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het VVV Doetinchem
en in Wehl bij Reuring Smaak & Vermaak en Warenhuis Jansen.

Programmaboekje

Het programmaboekje met informatie over alle activiteiten is vanaf eind augustus gratis af te halen bij het VVV in het Stadmuseum, de gemeentewinkel in het stadhuis en bij alle deelnemende instellingen. U kunt het programmaboekje hieronder ook downloaden.

Correctie programma Open Monumentendag 2021

In het programmaboekje staat bij onderdeel 7 Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) per abuis zaterdag 11 september vermeld. Dat moet zijn: zondag 12 september, 11.00 uur tot 16.30 uur.

Programmaboekje Open Monumentendag Doetinchem 2021