Met meer dan 50 procent van de stemmen is de Marktplaats: (vrijwilligers)ontmoetingsplek het winnende idee geworden van De Huet en Dichteren. Het idee is voortgekomen uit Het Eerste Avondmaal, een side event van The Passion georganiseerd door gemeente Doetinchem. Het idee wordt nu verder uitgewerkt en daarna uitgevoerd met financiering vanuit een sociale sponsorpot waar Doetinchemse bedrijven een bijdrage in kunnen doneren.  

Gezamenlijk idee

Tijdens het Eerste Avondmaal bij de Wingerd in Doetinchem waren ruim 50 bewoners van de wijken Dichteren en De Huet aanwezig. In een talkshow, met diverse tafelgasten en een open microfoon, opperden ze ideeën om hun wijken nog mooier te maken. Het winnende idee kwam voort uit meerdere geluiden van bewoners. “Mooi om te zien hoe diverse geluiden van wijkbewoners samen tot dit idee leidden.

Marktplaats

De insteek van ‘de Markplaats’ is een plek te creëren waar bewoners elkaar fysiek kunnen ontmoeten en er op projectbasis vrijwilligers worden geworven. Voor projecten als Kokiezier en de Greephorst, maar ook andere activiteiten op Dichteren en De Huet kunnen buurtbewoners zich daar straks eenvoudig aanmelden”, kijkt het organisatieteam van de gemeente tevreden terug. 

Gaanderense kilometer

Eerder al werd het Eerste Avondmaal georganiseerd in Gaanderen. Daar werd het idee voor de Gaanderense Kilometer (een parcours met activiteiten voor jong en oud) de grote winnaar. Beide projecten worden uitgewerkt en zullen in een later stadium uitgevoerd worden.

Laatste twee Eerste Avondmalen in oktober

Er volgen nog Eerste Avondmalen in Wehl (2 oktober) en Overstegen/Noord (9 oktober). Oosseld/Schöneveld was op 11 september aan de beurt. De live talkshows worden opgenomen van 16.00 uur tot 17.45, zijn voor iedereen toegankelijk en zijn terug te zien via Doetinchem.nl/passion(externe link).