Afgelopen zaterdag was de ‘Dag van de ondernemer’. We vierden het ondernemerschap en bedankten alle ondernemers voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wethouder Hans Dales: “Onze ondernemers zijn de ruggengraat van onze maatschappij. Het hele jaar werken ze hard. Goed om ze dan één keer per jaar extra in het zonnetje te zetten.

Inspirerend verhaal van Rensa company

Meer dan 40 ondernemers luisterden naar een inspirerend verhaal van Henk Jan Wegman van Rensa company. Zij hebben de ambitie om in 2030 CO2- en energieneutraal te werken. Dat gebeurt onder het motto: ‘Eerst de beste dan de grootste’.

Verenigen van krachten

Jan Garretsen (voorzitter IG&D) en wethouder Hans Dales vertelden over de zorgen van ondernemers nu en in de toekomst. Daarbij gingen zij in op het versterken van het ondernemersklimaat door het verenigen van de krachten van alle ondernemers. Ondernemers uit Gaanderen gingen daarover samen in gesprek.

Jurgen van Loon (voorzitter bedrijventerrein Akkermansweide) vertelde hoe de samenwerking bij hen voor een bloeiend bedrijventerrein heeft gezorgd. Miranda Meijer sprak namens de Dorpsraad de intentie uit dit ook voor andere ondernemers in Gaanderen te willen en vroeg hulp hierbij. Ondernemers uit Gaanderen gingen daarover samen in gesprek. Al met al was het een vruchtbare én gezellige viering van het ondernemerschap.