Elke twee weken ontvangen deelnemers aan Kunst door de Brievenbus een envelop van Lang Leve Kunst en Naoberschap. De inhoud? Een blanco kaart en een kunstopdracht. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal. Zo kunnen ouderen creatief aan de slag onder begeleiding van kunstenaars, zonder dat ze de deur uit hoeven. Het kunstproject brengt deelnemer Dinie K. uit Gaanderen meer creativiteit én meer sociaal contact.

Het duurt drie wandelingen voor Dinie K. uit Gaanderen overstag gaat en de raad van haar maatje opvolgt. Ze meldt zich aan voor Kunst door de Brievenbus en heeft inmiddels de 26ste opdracht binnen. Sommige zijn best lastig, daar loopt ze dan een poosje op te kauwen.

Kunst in de groeps-app

Met een paar andere deelnemers, meest onbekenden, zit ze in een groeps-app. Ze sturen elkaar foto’s van hun gemaakte werk. Dat stimuleert enorm en brengt nieuwe ideeën. “En inmiddels heb ik afgeleerd te zeggen dat het werk van een ander beter is dan het mijne en ben ik tevreden met wat ik zelf maak. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.” Wat Kunst door de Brievenbus haar nog meer oplevert? “Al zien we elkaar niet, het fijnst is het contact met andere mensen, vooral in deze tijd.”

Wat is Kunst door de Brievenbus?

Om de week krijgt u als deelnemer een kaart door de brievenbus met daarop een tekenopdracht. U kunt de opdrachten alleen doen of samen met ‘een maatje’, zoals een (klein)kind of buurtgenoot. U kunt zich ook laten koppelen aan een mede-creatieveling uit de buurt.

Aanmelding

Deelname is kosteloos en is voor zes opdrachten. Daarna kan de volgende serie van zes opdrachten worden aangevraagd. Wilt u meedoen aan Kunst door de Brievenbus? Geef uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres door via info@amphion.nl o.v.v. ‘Kunst door de Brievenbus' of bel naar (0314) 376 000. Meer informatie over het project is te vinden op: https://www.amphion.nl.