Werk-leercentra (WLC)

Logo Laborijn samen werkt
Zoeken

Werk-leercentra (WLC)

Laborijn beschikt over drie Werkleercentra (WLC). In Ulft, Doetinchem en Aalten. Op deze plek volgen deelnemers onder meer trainingen die te maken hebben met werk. Dit combineren zij met (productie)werk.

De bedoeling is dat deelnemers door te werken en te leren in het Werkleercentrum weer in het werkritme komen. Zij worden kortom klaargestoomd voor een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt. Zo is er de Werkacademie, een 12-weeks traject voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Werkacademie worden zij uitgedaagd om (weer) de leiding te nemen in hun leven met als einddoel: duurzaam (betaald) werk.

Werkacademie
Deelnemers aan de Werkacademie werken maximaal 16 uur per week in een Werkleercentrum van Laborijn. Daarnaast kunnen ze rekenen op gerichte ondersteuning, zoals training in solliciteren, training in sociale en/of beroepsvaardigheden en bijvoorbeeld voorlichting over de (werking van de) arbeidsmarkt in de Achterhoek. Laborijn organiseert verder voor de deelnemers vacaturecafés en bedrijfsbezoeken. Indien gewenst, krijgen deelnemers ook Nederlandse taalles of volgen een sport-traject.

Klik hier voor meer informatie