Participatiewet

Logo Laborijn samen werkt
Zoeken

Participatiewet

Iedereen die kan werken maar daar ondersteuning bij nodig heeft, krijgt te maken met de Participatiewet. De Participatiewet regelt alle zaken die te maken hebben met de hulp bij het vinden van betaald werk en financiële bijstand.

Laborijn wil graag dat alle inwoners mee kunnen doen. Wij bieden daarom hulp bij het vinden van een betaalde baan. Wij kunnen ook door aanpassingen of begeleiding zorgen dat u uw baan houdt. Als u niet kunt werken en niet op eigen kracht een weg kunt vinden in de maatschappij, dan bieden wij u hulp bij het zetten van een stap vooruit.

Wilt u weten welke ondersteuning u kunt krijgen op uw weg naar werk? Of welke uitkeringen er bestaan als u onverhoopt niet werkt of niet genoeg inkomsten hebt voor uw levensonderhoud? Kijk dan bij de betreffende onderwerpen op deze website.

Wat is de Participatiewet?

De Participatiewet vervangt sinds 1 januari 2015 de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).

Hieronder vindt u een aantal onderwerpen met veelgestelde vragen.
Door op de vraag te klikken verschijnt de pagina met het antwoord.