Ik ben ondernemer/wil ondernemen

Ik ben ondernemer/wil ondernemen

Hebt u nu een uitkering en wilt u een bedrijf starten?
Of bent u als ondernemer in financiële problemen gekomen?

Laborijn kijkt met u mee welke mogelijkheden er voor u zijn.
Zo kan het zijn dat u bijstand kunt aanvragen op grond van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz).

Het coronavirus: check hier de maatregelen

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen van kracht waar u gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn.
Wilt u direct inzicht in alle relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen? Bekijk hier alle regelingen en wat uw mogelijkheden zijn. 


Op de website coronaculculator.nl (een tool op initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland) kunt u berekenen hoe corona-regelingen uw onderneming kunnen helpen. Klik hier om naar de website te gaan.

De belangrijkste 3 zetten wij alvast voor u op een rij:

Tozo

Komt u als ondernemer of zelfstandige (woonachtig in de gemeente Doetinchem of Aalten) als gevolg van het coronavirus in de problemen? Bij ons kunt u een aanvraag indienen met betrekking tot de maatregelen inkomensondersteuning levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal.
Klik hier voor meer informatie en om uw aanvraag/aanvragen in te dienen.

TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten. Onder meer huur, abonnementen, verzekeringen, worden met de TVL deels gedekt. De regeling loopt van tot en met juni 2021.

De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een bepaalde SBI-code. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. Klik hier om naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te gaan voor meer informatie.

NOW

Met de NOW wil de overheid voorkomen dat werknemers hun baan en inkomen kwijtraken door de coronacrisis. Werkgevers die structureel omzetverlies hebben en voldoen aan de voorwaarden, kunnen met de NOW een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen, aan te vragen bij UWV. Meer informatie over de NOW vindt u hier. Bij de aanvraag van een tegemoetkoming NOW moet u een percentage van uw omzetverlies opgeven. Klik hier om naar de 'rekenhulp omzetverlies' te gaan. Met deze rekenhulp kunt u het percentage omzetverlies over een periode van 3 maanden berekenen.