Van 25 t/m 29 september is het de Week tegen Pesten. De kinderraad van gemeente Doetinchem organiseert dan verschillende activiteiten voor basisschoolleerlingen in groep 4 t/m 8.

Kinderen kunnen meedoen aan bijvoorbeeld een boks clinic en andere spellen die gericht zijn op samenwerking. Ook kunnen er smoothies worden gemaakt en zijn er kraampjes met verschillende soorten eten. Aan het eind van de middag krijgen de deelnemers een leuke ‘goodiebag’. 

Waar vinden de activiteiten plaats?

  • Dinsdag 26 september van 15.00 tot 18.30 uur bij IKC de Plattenburg (Lavendelveld 21 in Doetinchem)
  • Vrijdag 29 september van 15.00 tot 18.30 uur bij Zwembad Rozengaarde (Bezelhorstweg 115 in Doetinchem. 

Alle basisschoolkinderen in de groepen 4 t/m 8 uit gemeente Doetinchem zijn welkom. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. 

Stichting School & Veiligheid

Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Jaarlijks doen meer dan 1.000 scholen in het primair-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs mee. De Week Tegen Pesten helpt scholen om te werken aan een gezellige en veilige groep aan het begin van het schooljaar. De kinderraad draagt hier graag een steentje aan bij door ook activiteiten te organiseren en zo aandacht te vragen voor pesten.