Lang zult u wonen

Logo Lang zult u wonen

Beter vroeg dan te laat. Wanneer u uw woning nu al aanpast, kunt u er later langer in blijven wonen. Ook als u dan wat minder goed ter been bent. Voor langer zelfstandig te wonen zijn veel mogelijkheden. Via de campagne Lang zult u wonen helpen gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten u op weg.

Website Lang zult u wonen

Op de speciale website www.langzultuwonen.nl krijgt u veel informatie over de mogelijkheden om uw huis tijdig aan te (laten) passen, zodat u er nog lang en met plezier zelfstandig kunnen blijven wonen. De site biedt u heel veel tips, informatie over producten, ervaringen van mensen die hun huis al hebben laten aanpassen en bijvoorbeeld steeds het laatste nieuws over het aanpassen van woningen.

Folders en film

Via onder andere folders, film (tv-afleveringen) en infomarkten met de Lang zult u wonen-tentoonstelling komt u ook te weten hoe u comfortabeler en veiliger kunt wonen. De folders kunt u downloaden of aanvragen bij het Zorgplein. De afleveringen kunt u op YouTube bekijken.

Ondersteuning vanuit de gemeente

Gemeente Doetinchem vindt het belangrijk dat u zo lang mogelijk kunt meedoen aan de samenleving. U kunt zelf veel doen om zo lang mogelijk in uw woning te blijven wonen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om naar een andere woning te verhuizen, als u merkt dat het lastiger wordt om in uw woning te bewegen. U kunt uzelf ook tijdig inschrijven bij een woningcorporatie en reageren op geschikte woningen. Toch kan het zijn dat u ondanks dit alles er zelf niet uit komt. De gemeente kan u dan mogelijk helpen met een oplossing op maat. Een woningaanpassing is zo’n maatwerkoplossing. Meer informatie hierover vindt u onder woningaanpassing en hulpmiddelen voor in huis op deze website. De consulent van het Zorgplein en de buurtcoach kunnen u ook verder helpen. Via het meldformulier komt u met hen in contact. U kunt ook naar het Zorgplein komen of naar uw buurtcoach bij u in uw wijk gaan.

Huurt u een woning van Sité?

Als u een woning huurt via Sité Woondiensten, informeert Sité u graag over de mogelijkheden om uw (huur)huis zo aan te passen dat u er ook later kunt blijven wonen. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice. Samen met u wordt dan bekeken welke maatregelen in uw woning mogelijk zijn. U kunt telefonisch contact opnemen via (0314) 37 20 00 of stuur een e-mail. Wilt u liever persoonlijk contact? Dan kunt u langskomen. In de ochtend kunt u zonder afspraak terecht. ’s Middags werkt Sité op afspraak.

Lang zult u wonen!

Kortom, inwoners van de gemeente Doetinchem kunnen op veel manieren informatie krijgen over de mogelijkheden om hun huis tijdig aan te (laten) passen. Of zij nu huiseigenaar zijn of huurder. Het allerbelangrijkste is dat inwoners van de gemeente Doetinchem nog lang en met plezier zelfstandig kunnen blijven wonen op hun vertrouwde plek. Daarom: Lang zult u wonen!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Stadhuis

Raadhuisstraat 2
Postadres: Postbus 9020
7000 HA Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl

afspraak maken melding openbare ruimte

algemeen contactformulier openingstijden 

Openingstijden

Gemeentewinkel

Raadhuisstraat 2
7001 EW Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl
routebeschrijving

Openingstijden op afspraak

Openingstijden zonder afspraak

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 13.00 uur
Donderdagavond: 17.30 uur - 20.00 uur
(loket bouwen en wonen alleen op afspraak)

Zorgplein

Terborgseweg 21
7001 GM Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail zorgplein@doetinchem.nl

Laborijn

Telefoon (0314) 372 500

Meldpunt onderhoud

Havenstraat 80
7005 AG Doetinchem
Telefoon (0314) 377 444
E-mail 444@doetinchem.nl

Brengpunt

Ingang Roerstraat, Doetinchem

Online regelen