Bouwkavels

RSS

Maak van je droom een huis...

De gemeente Doetinchem biedt particulieren een unieke kans. Onder het motto ‘Maak van je droom een huis’ zijn op diverse plekken bouwkavels beschikbaar. Op deze kavels kunnen mensen binnen randvoorwaarden zelf met een architect en aannemer een huis ontwerpen en bouwen. Geheel naar eigen wens en smaak. Echter wel binnen de gestelde beeldkwaliteitseisen. Voor meer informatie over deze kavels kunt u contact opnemen met Sanny Biemans, tel (0314) 377 377.

Kijk voor een overzicht van alle kavels op www.gemeentekavel.nl.

Wonen met allure in het Lookwartier

Bruisend maar tegelijkertijd ook intiem wonen. Het maakt het Lookwartier tot een wijk met allure. Grenzend aan de drukke binnen - stad maar ook op loopafstand van de Kruisbergse Bossen en met cultuur en voorzieningen binnen handbereik. In een groen en lommerrijk deel van de wijk liggen acht ruime kavels van zo’n 400 m2 voor een vrijstaand of tweeonder-een-kap.

Wonen en werken op unieke kavel in Heelweg

Heerlijk wonen en werken op loopafstand van het centrum, de Oude IJssel en de Kruisbergse Bossen. Dat kan in Heelweg. Aan de Keppelseweg is een unieke kavel te koop (kavelnummer 1) (pdf, 372 KB) voor de combinatie van wonen en werken. Bijvoorbeeld voor een kantoor of praktijk aan huis. De kavel heeft een oppervlakte van 1081 m2, ligt naast het Metzo College en heeft een perfecte zichtlocatie. Daarnaast zijn er 9 nieuwe kavels te koop zijn op loopafstand van het centrum, de Oude IJssel en de Kruisbergse Bossen. Bekijk hier een overzicht met de beschikbare kavels in Heelweg.

Dorps wonen in Heideslag

Dorps wonen doe je in Heideslag in Wehl. Met een wat meer landelijk karakter in deelgebied Koksgoed. En wat dichter bebouwd in de Motketel. Er zijn ruim honderd kavels voor een vrijstaande woning of tweekapper. Met uiteenlopende kavelgroottes. Voor elk wat wils, voor elke portemonnee. In overleg zijn een aantal kavels zelfs te verkleinen voor de komst van extra parkeerplaatsen. Bekijk hier een overzicht met de beschikbare kavels in Heideslag.

Wonen in een exclusief decor Op de Vijverberg

Wonen Op de Vijverberg betekent wonen aan de bosrand in een wijk met veel groen, rust en ruimte. Er zijn zesenvijftig kavels beschikbaar voor de bouw van uw droomhuis, waarvan ongeveer een kwart is verkocht of in optie is gegeven. U beslist zelf over oppervlaktes, volume en ontwerp van de woning. Maar u heeft ook veel keuze in de ligging en afmeting van de kavel. De kavels hebben veelal een oppervlakte van 600 m2. Maar heeft u liever een andere afmeting? Dan kan dat vaak ook. Een kavel Op de Vijverberg is wat betreft echt maatwerk.

Riant wonen op de Veemarkt

Riant wonen in de stad kan op de Veemarkt. Velen doen dat inmiddels al. Maar er zijn nog enkele kavels beschikbaar. Hierbij zijn traditioneel en monumentaal sleutelwoorden. Met volop mogelijkheden om aan huis te werken. 

Ideaal wonen op de Onstein

Het is ideaal wonen op de Huet. Aan de Onstein is een ruime kavel van 570 m2 (pdf, 190 KB) beschikbaar om je van je droom een huis te maken. De kavel ligt op loopafstand van diverse voorzieningen en heeft een perfecte zichtlocatie voor de combinatie van wonen en werken.

Het bouwen van een eigen woning op De Huet is redelijk uniek te noemen. Uniek omdat de wijk al vele jaren af is. Aan de Onstein is het toch nog mogelijk om op een ruime kavel, 570 m2, van je droom een huis te maken. Een kavel op loopafstand van diverse voorzieningen en met één zijde gelegen aan de Plattenburgstraat, een van de hoofdwegen op De Huet. De kavel heeft hierdoor een perfecte zichtlocatie voor een bedrijf aan huis.

Tollensstraat 18-24

Aan de Tollensstraat 24 (pdf, 210 KB) is de openbare lagere school Rozengaarde afgebroken. Hierdoor is er een prachtige plek vrijgekomen om 1 of 2 vrijstaande woningen te bouwen. De totale kaveloppervlakte is ruim 1.738 m2. De kavel kan ook gesplitst worden, waarvan u slechts 1 deel koopt. Beide bouwvlakken zijn 15 meter diep, maar hebben een verschillende breedte. Wij nodigen belangstellenden uit, hierover in gesprek te gaan en de diverse mogelijkheden te bespreken.

Verkoopvoorwaarden woningbouwterrein

Wilt u een kavel kopen?

Denk dan aan de voordelen van duurzaam bouwen. In veel gevallen zijn er subsidies aan te vragen bij de gemeente, de provincie of de nationale overheid. Kijk voor meer informatie op de pagina duurzaamheid.

Hoe koopt u een kavel?

Hoe u een kavel kunt kopen, leest u hieronder bij 'Kopen van een kavel'. Daarnaast vindt u hier een overzicht met de grondprijzen.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Stadhuis

Raadhuisstraat 2
Postadres: Postbus 9020
7000 HA Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl

afspraak maken melding openbare ruimte

algemeen contactformulier openingstijden 

Openingstijden

Gemeentewinkel

Raadhuisstraat 2
7001 EW Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl
routebeschrijving

Openingstijden op afspraak

Openingstijden zonder afspraak

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 13.00 uur
Donderdagavond: 17.30 uur - 20.00 uur
(loket bouwen en wonen alleen op afspraak)

Zorgplein

Terborgseweg 21
7001 GM Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail zorgplein@doetinchem.nl

Laborijn

Telefoon (0314) 372 500

Meldpunt onderhoud

Havenstraat 80
7005 AG Doetinchem
Telefoon (0314) 377 444
E-mail 444@doetinchem.nl

Brengpunt

Ingang Roerstraat, Doetinchem

Online regelen