Verkiezingen Tweede Kamer 2021

Op woensdag 17 maart 2021 kunt u stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Het is een bijzondere tijd en dit vraagt om bijzondere maatregelen zodat de verkiezingen veilig verlopen.

Om te kunnen stemmen ontvangt u binnenkort een stempas. Zonder stempas kunt u niet stemmen. Op deze stempas staat geen stembureau meer vermeld. U kunt in elk stembureau in Doetinchem stemmen. Achterop de kandidatenlijst die huis-aan-huis wordt bezorgd, staan alle stembureaus in Doetinchem genoemd. Ook komen deze op de website te staan. 

Extra mogelijkheden

We geven iedere kiezer de mogelijkheid om in deze coronatijd te stemmen, daarom zijn er extra mogelijkheden.

Wilt u eerder stemmen in verband met uw gezondheid?

Hebt u een kwetsbare gezondheid, dan hebt u de mogelijkheid om op maandag 15 maart 2021 en dinsdag 16 maart 2021 te stemmen. Let op: hiervoor worden speciale stembureaus aangewezen.

Bent u 70 jaar of ouder?

U krijgt van de gemeente een briefstempakket toegestuurd. Dat betekent dat u per brief mag stemmen. In het pakket staat informatie hoe u dit moet doen.

Zijn er nog andere (bestaande) mogelijkheden?

Als u niet naar het stembureau wilt of kunt komen, kunt u ook iemand machtigen. Ga voor meer informatie naar stemmen bij volmacht.

Aanmelding stembureauleden

Er hebben zich inmiddels voldoende stembureauleden aangemeld. Bedankt inwoners van de gemeente Doetinchem voor jullie overweldigende belangstelling!