Nuldelijnsondersteuning

In sommige situaties hebben veteranen behoefte aan een luisterend oor of een steuntje in de rug. In veel gevallen kan men terugvallen op eigen sociale netwerk, zoals familie, vrienden of kennissen. Maar er zijn momenten dat het niet volstaat en dan biedt een collega-veteraan de uitkomst. Heeft u zelf steun nodig, of kent u iemand die steun nodig heeft? Nuldelijnsondersteuning kan uitkomst bieden.

Wat is nuldelijnsondersteuning?

Nuldelijnsondersteuning is een kameraadschappelijke ondersteuning door collega-veteranen die daarvoor speciaal zijn getraind.

Voor wie is het?

De nuldelijnsondersteuning is voor iedere veteraan of militaire dienstslachtoffer en hun directe relaties.

Wat doen ze?

Een nuldelijnshelper biedt een luisterend oor en geeft een steuntje in de rug. Ze begrijpen de situatie en ze zijn er voor u.

Waarom bestaat dit?

Kameraadschappelijke steun is bijzonder! Het kan helpen bij de verwerking of hantering van psychosociale en psychische klachten na een ingrijpende gebeurtenis en de gevolgen daarvan. Nuldelijnsondersteuning is zorg zonder formeel kader en heeft geen loketfunctie. Contacten in de nuldelijn starten informeel en vrijblijvend, maar kunnen wel heel belangrijk zijn.

DiSKv

De Digitale Sociale Kaart Veteranen (DiSKv) geeft een overzicht van de organisaties, diensten en voorzieningen speciaal voor veteranen en hun relaties. Bent u op zoek naar een nuldelijnshelper buiten de SVON dan kunt u die vinden in de “nuldelijnshelpervinder”. Stichting Veteranen Oost Nederland verleent deze ondersteuning in de gemeente Doetinchem.

Stichting Veteranen Oost Nederland
Terborgseweg 79
7001 GP Doetinchem
Tel: 0314-750642 (tijdens openingstijden)
info@svon.nl