Ideeën wonen in de plint gepresenteerd aan gemeenteraad

Nieuwsbericht, 16 juni 2017

Op donderdag 15 juni is door projectleider Yana van Tienen een presentatie gegeven aan de gemeenteraad over de ideeën die er zijn voor de omvorming van winkels naar woningen in De Veentjes.

In de herfst van 2016 heeft de gemeente samen met direct betrokkenen bekeken hoe de toekomst van de Veentjes en omgeving op een positieve manier kan worden ingekleurd. Winkeliers, andere ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners kwamen tot de conclusie dat de Veentjes het beste af is bij een transformatie van winkelgebied naar woongebied.

Wonen aan het park

Dit voorkeursscenario, genaamd Wonen aan het park, is op 12 april 2017 vastgesteld door de gemeenteraad. In mei/juni 2017 is door de betrokken vastgoedeigenaren en diverse experts zoals architecten, planologen, financieel deskundigen en anderen in drie workshops gekeken wat de keuze voor wonen eigenlijk betekent voor het gebied. Hoe maak je van een leegstaand winkelpand een geschikte woning? Hoe vertaal je de wens om de omgeving groener te maken? Waar past privé-groen en waar is het juist belangrijk om een toegankelijke openbare ruimte te creëren? Hoe passen de huidige, deels horecafuncties in de toekomstplannen? En zo zijn er nog veel meer vragen die op tafel liggen.