Expositie De Veentjes

De een noemt het ‘een stukje Central Park’ in Doetinchem, de andere heeft het over ‘ons eigen Vondelpark’. Hoe je het ook noemt, duidelijk is dat de toekomst van De Veentjes er anders uitziet. De aankomende tijd gaat er namelijk veel in De Veentjes gebeuren. Maar eigenlijk is De Veentjes altijd al wel om uiteenlopende redenen een ‘spraakmakende buurt’ geweest!

Hard gewerkt

Graag willen we daarom stil staan bij het bijzondere verleden, het heden en de toekomst die ons hier te wachten staat. Om dit in beeld te brengen is er hard gewerkt aan de vormgeving van een mooie expositie die bewoners graag met u willen delen. Het is een soort huiskamer aan het worden van bewoners van De Veentjes, mensen die mogelijk in de toekomst in deze buurt willen wonen, of mensen die gewoon benieuwd zijn naar wat er allemaal in deze buurt gebeurd.

Huiskamer

Zo vindt u in de expositie informatie over de toekomstige appartementen op het C1000 terrein,

de binnentuin van het wooncomplex, impressies van de toekomstige plintwoningen en een ontwerp van de openbare ruimte van dit gebied. Maar ziet u ook dat De Veentjes vroeger een galgenveld is geweest en schouwburg Amphion een belangrijke rol had in de buurt. Ook ziet u hoe het proces rondom de transformatie van De Veentjes is verlopen. Kortom een plek om eens met elkaar van gedachten te wisselen over het verleden, heden en toekomst van deze plek. Of zoals één van de initiatiefnemers het beschrijft: “Het is een soort huiskamer aan het worden van bewoners van De Veentjes, mensen die mogelijk in de toekomst in deze buurt willen wonen, of mensen die gewoon benieuwd zijn naar wat er allemaal in deze buurt gebeurd en dat met elkaar delen”.

Openingstijden

Het informatiecentrum vindt u op De Veentjes 22 en is geopend op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Bent u in de buurt op andere momenten en staan de vlaggen buiten? Ook dan bent u van harte welkom!