Wethouder drs. E.J. (Jorik) Huizinga MBA (D66)

Jorik Huizinga (Neede, 1977) is wethouder van de gemeente Doetinchem sinds 2018.

Na afronding van de PABO aan de Iselinge Hogeschool in Doetinchem in 1999, stond Jorik een aantal jaar voor de klas op diverse basisscholen. Hij volgende een master Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ging in 2002 werken op de PABO waar hij zelf zijn studie volgde. Hij werd er docent onderwijskunde en groeide door naar onderwijsmanager. Tussen de bedrijven door rondde Jorik in 2012 een MBA (Master of Business Administration) af aan de NCOI Business School. In 2017/2018 was hij tevens lid van de Raad van Toezicht van Stichting Primair Onderwijs Achterhoek (PRO8).

In 2014 werd Jorik raadsopvolger voor D66 in Doetinchem. Na 3 jaar werd hij lijsttrekker voor dezelfde partij, waarna hij in 2018 aan de slag ging als wethouder.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen en mee te doen. Werken doe je niet alleen voor het salaris, maar je werk is ook een plek waar je je ontwikkelt en sociale contacten hebt. Er is ondersteuning voor hen die dat nodig hebben, maar de sleutel ligt bij mensen zelf. Hoewel het soms ontzettend moeilijk is, wil ik een belemmering als kans of uitdaging zien.

Voor mij is het belangrijk een respectvolle relatie met mens en dier te hebben. Waar wij de ander ruimte geven, levert dat voor ons zelf ook ruimte op. Ik wil bereiken dat er in de gemeente Doetinchem meer mensen een fijne, geschikte werkplek vinden, dat mensen met schulden goed geholpen worden en zelf grip krijgen op hun toekomst. Ook wil ik samen met de medewerkers blijven werken aan hoogwaardige dienstverlening voor alle inwoners van onze prachtige gemeente.”

Portefeuille

  • Werk & Inkomen
  • Participatiewet
  • Armoedebeleid
  • Volksgezondheid
  • Asielbeleid
  • Dierenwelzijn
  • Dienstverlening en Bedrijfsvoering
  • Projectwethouder Gebiedsvisie(s)

Nevenfuncties

Bekijk de nevenfuncties van wethouder drs. E.J. (Jorik) Huizinga MBA

Contact

bestuur@doetinchem.nl

Twitter

Volg Jorik Huizinga op Twitter via @JorikHuizinga.