Winnaars Doetinchemse Sportverkiezing 2020 (28-01-2020)

Maandagavond 27 januari vond de Doetinchemse Sportverkiezing 2020 plaats in Schouwburg Amphion. Onder toeziend oog van zo'n 600 bezoekers werden er 9 prijzen uitgereikt en spectaculaire optredens gegeven.

Sportstimuleringsinitiatief

De winnaar van het Sportstimuleringsinitiatief is DHC met Special Hockey! De Doetinchemse Hockeyclub is gestart met het aanbieden van special hockey, aanbod voor mensen met een beperking. In korte tijd is deze groep gegroeid van 3 naar 13 leden.

Sporttalent

Tijmen Wisselink is sporttalent van het jaar 2019. Het afgelopen jaar won Tijmen de zilveren medaille op de 800 meter tijdens de Nationale C-Spelen. Met het Nederlandse team wist hij goud te pakken.

Sportploeg 

Active Living Orion heren 1 is sportploeg van het jaar 2019 geworden. Active Living Orion werd afgelopen jaar voor de tweede keer in haar geschiedenis landskampioen van Nederland. Daarnaast werd ook nog de Supercup gewonnen.

Schoolinitiatief

De winnaar van het schoolinitiatief is SO Isselborgh met naschools sporten. Niet alle sporters met een beperking kunnen terecht bij een vereniging. Daarom biedt SO Isselborgh 10 weken naschools sporten aan voor leerlingen zodat ze toch kunnen bewegen.

Vrijwilliger

Vrijwilliger van het jaar 2019 is geworden: Arie Reugebrink! Arie is als baanco├Ârdinator erg actief als het gaat om onderhoud of co├Ârdinatie van de baan. Bijna elke dag is hij op de atletiekbaan van Argo te vinden om dingen te regelen of te repareren.

Aangepast sporter

Aangepast sporter/sportploeg van het jaar 2019 is De Graafschap (G-team). Het G-team van De Graafschap is sinds september 2019 actief in de Bijzondere Eredivisie. De resultaten die het G-team heeft laten zien zijn het meest indrukwekkend op persoonlijk en sportief vlak.

Sportvrouw

Anouk Echteld is sportvrouw van het jaar 2019. Anouk heeft voor het tweede jaar op rij haar Nederlandse titel succesvol verdedigd en is dus al 3 jaar achtereenvolgend Nederlands kampioen boksen in de A-klassen.

Sportman

Sportman van het jaar 2019 is Kevin Elbers! Kevin Elbers is lid van BMX de IJsselcrossers. Dit jaar werd hij Nederlands kampioen, Europees kampioen en Wereldkampioen in de BMX Challenge cruiser klasse.

Doetinchem doet mee-award

De Doetinchem doet mee-award is gewonnen door DHC met Special Hockey!
 

Alle winnaars van de Doetinchemse Sportverkiezing 2020 op het podium in Schouwburg Amphion. Foto: Sportservice Doetinchem