Voor de basisscholen in Doetinchem, Wehl en Gaanderen (21-01-2020)

Het boek ’50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’ komt naar gemeente Doetinchem! Graag willen wij u informeren over het initiatief van Stichting Code GROEN. Wij willen kinderen in onze gemeente meegeven dat buiten bezig zijn leuk is en dat het landschap zo dicht bij huis vol verrassingen en verhalen zit. Daarom maken we als Stichting, voor alle kinderen in groep 3 in onze gemeente, een (gratis) eigen buitenboek.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente. Het boek bevat de 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde in onze eigen omgeving en gaan we jaarlijks via alle scholen in Doetinchem, Gaanderen en Wehl aan de kinderen overhandigen. Het is niet de bedoeling dat scholen hier extra werk aan hebben. De boeken gaan met de kinderen mee naar huis. Alleen of samen met de ouders kunnen de kinderen activiteiten doen. Maar als gewenst, kan de leerkracht het boek ook gebruiken als inspiratiebron. Sommige activiteiten kunnen wellicht gekoppeld worden aan het programma van de school.

Vraag aan de scholen

Code GROEN (onder naam van Jacqueline Kiwitz) zal binnenkort een eerste mail versturen aan de scholen met de vraag om medewerking. Zo zijn er bijvoorbeeld leerlingaantallen nodig en wordt er om een contactpersoon gevraagd binnen het team. Wij hopen dat alle scholen binnen de gemeente meedoen, zodat de kinderen er in het voorjaar, met het boek, lekker op uit kunnen!

Meer informatie? 

Volg 50dingenDoetinchem op Facebook.