Uitstel betaling lokale belastingen voor alle ondernemers (06-04-2020)

Ondernemers staan onder druk door de coronacrisis. Om hen wat meer lucht te geven, heeft het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem besloten om alle ondernemers tot 1 oktober 2020 uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen te geven. De uitstel van betaling geldt voor de onbetaalde gemeentelijke belastingen (gebruiks- en eigenaarsdeel, inclusief reclamebelasting en BIZ), terras- en standplaatsvergunningen en marktgelden.

De uitstelregeling is bedoeld voor KVK ingeschreven ondernemers in gemeente Doetinchem. De horeca had al uitstel gekregen tot 1 juli en krijgt met deze maatregel langer uitstel. Uit oogpunt van eenheid wordt deze lijn ook toegepast op ondernemers van buiten Doetinchem met een standplaatsvergunning of ondernemers van Doetinchem die marktgelden betalen.

Doetinchem zet, naast de landelijke website www.rijksoverheid.nl in op actieve informatievoorziening richting ondernemers. Voor vragen over economische maatregelen kunnen ondernemers contact opnemen met Laborijn via (0314) 654 654 of economische zaken van gemeente Doetinchem via (0314) 377 377.