Uitreiking kinderlintjes (20-11-2020)

Donderdag 19 november ontvingen vier kinderen uit gemeente Doetinchem een kinderlintje. Burgemeester Mark Boumans ging, samen met kinderburgemeester Juliette Fijten, bij de kinderen thuis langs om de lintjes uit te reiken. Het kinderlintje is een blijk van waardering voor kinderen (t/m 17 jaar) die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor een ander. Juist in deze coronatijd,  waarin het ook voor kinderen allemaal anders gaat dan normaal, is het belangrijk aandacht te hebben voor elkaar. Een handje te helpen. Elk gebaar, groot of klein, telt. 

Lex ter Voert (6 jaar)

uitreiking kinderlintjes 2020De moeder van Lex doet vrijwilligerswerk voor Gambia. Lex wil van alles weten over het land en de mensen, maar denkt ook mee. Hij bekijkt zijn eigen spullen en beoordeelt zelf welke kleding en welk speelgoed naar Gambia gestuurd kan worden. Ook heeft hij samen met zijn moeder in zijn kleuterklas verteld over hun sponsorkindje in Gambia en heeft hij samen met de kinderen uit zijn klas geknutseld voor een schoolklas in Gambia.

Philène Koot (8 jaar)

Philène woont in een wijk met veel ouderen. Zij helpt hen met het vegen van de stoep en gaat spontaan even langs voor een praatje. Tijdens de lockdown heeft Philène bij alle ouderen een roos gebracht om te laten weten dat zij hen niet vergeet. 

Willem Bos (9 jaar) 

Willem ruimt al een paar jaar op eigen initiatief zwerfafval op. Nog steeds gaat hij regelmatig met zijn grijper en vuilniszak op pad en komt hij met zakken vol rommel terug. Willem weet andere kinderen enthousiast te maken om met hem mee te gaan of zijn voorbeeld te volgen. 

Sem Gevelaar (13 jaar) 

Sem doet al jaren vrijwilligerswerk bij kinderboerderij Kokiezier. Hij helpt waar hij kan en draait zijn hand nergens voor om. Ook zet hij zich in bij de schaapskudde in  Doetinchem. Daarnaast maakt hij elk jaar in december de buurt schoon, ruimt hij al het vuurwerk op en brengt hij met zijn skelter de kerstbomen weg.