Snelheidsmeter met beloning in Wehl (13-11-2019)

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf 18 november in Wehl, aan de Koksgoedweg. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de digitale spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag mogen de bewoners besteden aan een zelfgekozen doel voor de buurt. Op maandag 18 november 2019 om 15.00 uur vindt de aftrap plaats ter hoogte van Koksgoedweg 8. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

De Koksgoedweg is een 30-km zone, waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Bewoners hebben aangegeven dat ze zich hier zorgen om maken. Daarom is Veilig Verkeer Nederland (VVN) in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland en in samenwerking met de gemeente een buurtparticipatietraject gestart. De inzet van de Safety-safe is daar een onderdeel van.

Hoe werkt de Safety-safe?

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De Safety-safe staat vier weken aan de Koksgoedweg. Daarna wordt het eindbedrag bekendgemaakt en besteed aan een door de bewoners gekozen doel.

Helpt u mee?

U kunt ook meehelpen! Het is heel simpel: houd u aan de snelheidslimiet van 30 km/uur op de Koksgoedweg en de omliggende wegen. Zo spaart de buurt geld én houden we de buurt veilig en leuk!