Rioolinspectie in Oosseld, Vijverberg-Zuid en op industrieterrein Verheulsweide-Zuid (04-02-2020)

In de periode van 10 februari tot en met 1 mei wordt het gemeentelijke rioolstelsel in Oosseld, Vijverberg-Zuid en op industrieterrein Verheulsweide-Zuid gereinigd en geïnspecteerd. Dit wordt gedaan om te kijken of het rioolstelsel naar behoren functioneert. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Remondis Rioolservice.

Om een goed beeld te krijgen van de staat van de riolering worden de rioolbuizen eerst gereinigd door middel van een speciaal rioolreinigingsvoertuig. Na het reinigen wordt de riolering geïnspecteerd. Dit gebeurt met een zelfrijdende robotcamera die filmopnames van de binnenkant van de rioolbuis maakt.

Overlast

Tijdens het reinigen van de riolering kan er enige overlast ontstaan. Een enkele keer komt het voor dat er door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren. Mocht deze overlast voor problemen zorgen, neem dan gerust contact op met Buha via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Tijdens de werkzaamheden worden hinderlijke situaties in het verkeer zoveel mogelijk beperkt. De voertuigen die de werkzaamheden uitvoeren verplaatsen zich regelmatig en staan daardoor steeds een korte tijd op één plaats. In de planning is rekening gehouden met de bereikbaarheid voor de panden, de bevoorrading van de winkels, het inzamelen van afval en dergelijke. Daarnaast kunnen een of meerdere straten korte tijd (gedeeltelijk) geblokkeerd zijn voor het verkeer tijdens de werkzaamheden. Helaas kan vooraf niet exact worden aangegeven wanneer in welke straat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld neerslag, verkeerssituaties of onvoorziene zaken in de riolering.

Informatie

Wilt u de rioolinspecties van dichtbij bekijken? Kom dan tijdens de werkzaamheden gerust meekijken met de aanwezige medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de riolering en hun werkzaamheden. Denk hierbij wel aan uw eigen veiligheid en volg instructies van de medewerkers nauwkeurig op. Ook kunt u contact opnemen met Buha via (0314) 377 444 of meldpunt@buha.nl.