Laag inkomen of hoge zorgkosten? Kies voor de GarantVerzorgd zorgverzekering! (05-12-2018)

Gemeente Doetinchem biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten: GarantVerzorgd. Mogelijk is deze verzekering geschikt voor u.

Voordelen van GarantVerzorgd

GarantVerzorgd heeft veel voordelen ten opzichte van een ‘normale’ zorgverzekering. Zie het kader hiernaast voor een overzicht hiervan.

  • Uitgebreide dekking van medische kosten, bijvoorbeeld voor een bril en de eigen bijdrage Wmo.
  • Menzis geeft u korting op de premie voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering.
  • De gemeente betaalt een deel van de premie wanneer uw gezin een inkomen heeft tot 120% van de bijstandsnorm en weinig vermogen.
  • U verzekert het eigen risico wanneer u kiest voor het meest uitgebreide pakket.
  • In de andere pakketten krijgt u een compensatie van € 120,- wanneer u het verplicht eigen risico volledig moet betalen.
  • Menzis accepteert u altijd, ook bij een mindere gezondheid.

Overstappen naar GarantVerzorgd

Bent u al verzekerd bij Menzis? Dan kunt u het hele jaar door overstappen naar GarantVerzorgd. Verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Dan dient u vóór 1 januari 2019 over te stappen naar GarantVerzorgd, via www.gezondverzekerd.nl. Hier ziet u precies wat GarantVerzorgd biedt en wat u uiteindelijk zelf per maand betaalt.

Meer informatie

Kijk op www.doetinchem.nl/garantverzorgd of neem op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur contact op met het Buurtplein, via tel. (0314) 377 377.

U kunt met vragen of voor hulp bij het overstappen ook langskomen op het speciale spreekuur van de OverstapCoaches van Menzis. Deze vinden plaats in het stadhuis aan de Raadhuisstraat 2 te Doetinchem op dinsdag 11 en dinsdag 18 december van 9.00 tot 12.00 uur.

LET OP: Neem alstublieft een geldig ID-bewijs, de gegevens voor het vaststellen van uw inkomen (loonstrook, uitkeringsspecificatie, etc.) en de polis van uw huidige zorgverzekering mee.