Gratis bomen voor inwoners met postcode 7004 (10-01-2020)

Inwoners met postcode 7004 (o.a. Oosseld en Vijverberg) kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente Doetinchem. Dit is onderdeel van een project dat wordt gefinancierd uit het 3000-bomenplan en het Bomenfonds. De gemeente levert op deze manier een positieve bijdrage aan een prettigere leefomgeving, vergroening van ons woongebied en gezonder leefklimaat.

Het belang van bomen en planten

Groen bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de leefomgeving. Bomen en andere planten zijn daarin van levensbelang doordat ze CO2 opnemen en zuurstof uitademen. Bovendien leveren bomen schaduw, absorberen ze fijnstof en dempen ze geluid. Omdat het grootste deel van de ruimte in een stad of dorp particuliere ruimte is, stimuleert de gemeente initiatieven om die ruimte groener te maken. In 2016, 2017, 2018 en 2019 werden er al bomen geplant in Gaanderen, Wehl, Nieuw-Wehl en de Doetinchemse wijken De Huet, Dichteren, Noord, Overstegen, Schöneveld en Wijnbergen. De komende jaren zal dit project in de gehele gemeente verder worden uitgerold.

Het kiezen van een boom

Inwoners kunnen zich aanmelden voor één boom per adres en er is keuze uit 15 verschillende bomen. Zo is er voor bijna elk type tuin een geschikte boom te vinden. De bomen hebben een stamomtrek van 10-12 cm, zijn circa 3-3,5 meter hoog en worden geleverd met naakte wortel. Dit houdt in dat er geen pot of kluit is, alleen kale wortels.

Op www.doetinchem.nl/gratisboom zijn voorbeelden te vinden van alle bomen.

Aanmelden

Inwoners met postcode 7004 kunnen zich van 13 januari tot 7 februari 2020 aanmelden voor een boom door op www.doetinchem.nl/gratisboom het aanmeldformulier in te vullen. Een aanmelding is volledig wanneer de aanmelding per mail bevestigd is. Een boom aanvragen kan ook telefonisch via het telefoonnummer (0314) 377 444.

Bezorgen

Op maandag 17 februari 2020 start Buha met het leveren van de bomen. Naar verwachting worden alle bomen deze week uitgeleverd. Inwoners hoeven daarvoor niet thuis te zijn. Mocht dit vanwege vorst worden uitgesteld, dan ontvangen de inwoners hierover bericht per e-mail.