Fairtrade Gemeente Doetinchem: “Laten we de wereld een beetje mooier maken” (16-06-2020)

Sinds september 2018 mag gemeente Doetinchem zich een ‘Fairtrade Gemeente’ noemen. Eind 2019 is de periode waarin Doetinchem deze titel mag dragen verlengd tot eind 2021. De Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem zet zich in voor deze titel en blijft zich inspannen om deze titel te behouden.

Er zijn al 75 bedrijven, winkels en horecagelegenheden in Doetinchem, Wehl en Gaanderen aangesloten bij Fairtrade Gemeente Doetinchem. En ieder jaar komen daar bedrijven bij, omdat zij begrijpen dat duurzaamheid meer is dan bijvoorbeeld energiebesparing. Minstens zo belangrijk is het gebruik van lokale, duurzaam geproduceerde producten en de verkoop hiervan. De Fairtrade deelnemers verkopen of gebruiken kleding, cadeautjes en bloemen met het Fairtrade logo. Of ze schenken Fairtrade koffie en thee in hun bedrijf. U herkent de aangesloten bedrijven aan de Fairtrade sticker op de deur.

Jaarverslag

In het jaarverslag van 2019 van Fairtrade Gemeente Doetinchem is te lezen dat er hard gewerkt wordt aan een mooi, eerlijk en duurzaam Doetinchem. De vrijwilligers van Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem motiveren, inspireren en organiseren een waaier aan activiteiten in Doetinchem, Wehl en Gaanderen om Fairtrade op de kaart te zetten. De twee grootste activiteiten zijn het Fairtrade Ontbijt in Wehl en de Fairtrade Brunch in Doetinchem. Tijdens deze evenementen kan iedereen aanschuiven en genieten van duurzame en Fairtrade producten. Andere activiteiten zijn de aanwezigheid van de Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem op evenementen. We bezoeken instellingen, bedrijven, winkels en horeca en laten zien hoe zij duurzaamheid vorm kunnen geven en hiermee kunnen bijdragen aan een mooiere en eerlijke wereld.

Meer informatie

Het jaarverslag 2019 is te lezen op www.fairtradedoetinchem.nl. Wilt u zich aansluiten bij deze campagne en zo laten zien dat u duurzaamheid serieus neemt binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met Anneke Peerenboom via a.peerenboom@fairtradedoetinchem.nl of (0314) 346 096.