Ervaar het openbaar vervoer! (05-02-2020)

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Doetinchem. U krijgt onder andere uitleg over de OV-chipkaart en het plannen van reizen. Dit helpt u om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen reizen.

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

Heeft u belangstelling? U kunt kosteloos en vrijblijvend binnenlopen op woensdag 19 februari 2020, tussen 10.30 en 12.00 uur in Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13, Doetinchem.

Proefreis

Tijdens de proefreis op woensdag 26 februari 2020 laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u met uw OV-chipkaart kunt in- en uitchecken bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs via (038) 45 40 130.

Meer informatie

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar (038) 45 40 130, of een e-mail sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.