DZC’68 behaalt het GOUDEN certificaat gezondere sportkantine! (10-02-2020)

Zaterdag 8 februari werd het Gouden certificaat voor de Gezondere Sportkantine door wethouder Steintjes uitgereikt aan DZC ’68. DZC ’ 68 is de eerste sportvereniging in gemeente Doetinchem met een Gouden kantine!

Het team van DZC ‘68 heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. DZC’68 heeft de sportkantine aangevuld met betere keuzes en de uitstraling van de kantine aangepast. De vereniging wil haar leden graag aanzetten tot het maken van gezondere keuzes. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van bezoekers valt meteen op de betere keuzes aan hartige en zoete snacks, vers fruit en snackgroenten die de bezoekers vrij kunnen pakken. En er is altijd water beschikbaar in een watertapkan.

Deze stap heeft ertoe geleid dat Marja Meesters en haar team afgelopen zaterdag, 8 februari het GOUDEN certificaat kregen uitgereikt door wethouder Steintjes. Peter Terbeek: “Het bestuur van DZC’68 staat vol achter de gezondere sportkantine en wil dit nog verder uitbreiden”. Daarnaast wil het bestuur andere sportverenigingen in de regio motiveren om ook voor een gezondere sportkantine te kiezen.

Ondersteuning JOGG Doetinchem en Team:Fit

DZC ‘68 heeft de kantine in samenwerking met de Team:Fit Coach en de JOGG-regisseur gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. De visie achter de gezondere sportkantine is: jongeren zijn de toekomst. Als we willen dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in sportkantines/horeca gezondere keuzes kunnen maken. We vinden het daarom belangrijk dat jongeren ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is en het helpt een gezonder eetpatroon te ontwikkelen. Team:Fit is een onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).