Blijf naar elkaar om zien, bericht van burgemeester Mark Boumans (28-04-2020)

Beste inwoners van gemeente Doetinchem,

Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekendgemaakt dat de maatregelen voor het inperken van het coronavirus verlengd worden. Dat raakt ons allemaal! Voor velen van ons was het besluit van het kabinet best een tegenvaller. We hadden gehoopt op wat meer lucht. Dat komt er voor velen niet. Mensen in de zorg moeten hard blijven werken, mensen in verpleeghuizen kunnen nog steeds niet naar buiten.

Bij sommige ondernemers stond het water al aan de lippen en voor hen gaat het zeker niet makkelijker worden. Ook voor jongeren wordt het niet makkelijker. Zij hadden misschien wel weer naar school willen gaan, of willen gaan sporten met vrienden.  

Het is lastig om u aan de regels te blijven houden, zeker de komende tijd. Het wordt mooi weer en we willen allemaal naar buiten. Toch kan dat niet. Het gaat dan niet eens zozeer om uw eigen veiligheid, maar vooral om de veiligheid van andere (kwetsbare) mensen. Het virus blijft immers overdraagbaar. Dus ook in Doetinchem, Wehl en Gaanderen moeten we ons aan de regels blijven houden! We zullen daar ook streng op toezien. Als u de regels overtreedt, krijgt u een bekeuring. Houd daar rekening mee, want het gaat om ons aller gezondheid en veiligheid.

We moeten de komende tijd doorgaan en naar elkaar om blijven zien. Dat is heel belangrijk! Ik heb de afgelopen tijd prachtige initiatieven gezien in onze gemeente. Initiatieven waarbij mensen elkaar helpen en initiatieven om elkaar te ontmoeten. Ook zijn er initiatieven die het mogelijk maken om lokaal eten te bestellen bij de horecazaak die open blijft om het personeel aan het werk te houden. Fantastisch! Ga daarmee door!

Ik hoop dat als we ons goed aan de regels blijven houden en dat er na 20 mei weer wat meer vrijheden ontstaan. Dat we richting de zomer in een wat normalere situatie terecht kunnen komen. Voor nu wens ik u allemaal een goede gezondheid toe! Ik hoop dat het u goed gaat en graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Mark Boumans
Burgemeester gemeente Doetinchem