Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2020 (14-01-2020)

Op 27 januari 2020 worden de aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen weer verstuurd. Op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen staan de belastingen die u moet betalen. Bent u eigenaar van een woning/niet-woning, gebruiker van een huurwoning of gebruiker van een niet-woning? Dan staat de WOZ-waarde ook op het aanslagbiljet.

De WOZ-waarde is bepaald op basis van vergelijkbare woningen die verkocht zijn rond de waardepeildatum 1 januari 2019. Vanaf 28 januari 2020 kunt u het taxatieverslag opvragen via onze website www.doetinchem.nl/belastingbalie. Wilt u het taxatieverslag via post ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente via (0314) 377 377.

Woonlasten

De gemeenteraad van Doetinchem heeft besloten om de woonlasten met 5% te verhogen. Dit is meer dan de gebruikelijke stijging van circa 1,5% van de afgelopen jaren. Dit is besloten omdat de gemeente minder geld krijgt van het Rijk en de zorgkosten enorm zijn toegenomen. Voor een meerpersoonshuishouden met een gemiddelde woningwaarde betekent dit een stijging van ongeveer € 35,00 ten opzichte van 2019.  

Automatische incasso

Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso? Meld u dan nu nog gratis aan via de digitale belastingbalie op www.doetinchem.nl/belastingbalie. Uw aanslag wordt dan gespreid betaald in acht gelijke maandelijkse termijnen. Om gebruik te maken van de digitale belastingbalie hebt u een DigiD-code nodig.