‘50-Dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde' (23-06-2020)

Woensdag 17 juni ontving wethouder Ingrid Lambregts het boek ‘50-Dingen-in-de-natuur die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde' van leerlingen van basisschool Wis&Wierig in Gaanderen. ‘50-Dingen’ laat kinderen vanaf groep 3 de natuur ontdekken. Alle derde groepers van de basisscholen in Doetinchem, Gaanderen en Wehl gaan over een tijdje actief met het boek aan de slag.

De natuur in met leuke activiteiten 

Met ‘50-Dingen’ ontdekken kinderen (vanaf groep 3) de natuur in de eigen gemeente. Het boek bevat mooie plekken en 50 laagdrempelige activiteiten die het beleven waard zijn. Bijvoorbeeld: Natuurpark Overstegen, de Stadsboerin, kinderboerderij Kokiezier, de Greephorst, de Watertap en de Verse Kers, maar ook onze beken, bossen en zandheuvels.


Wethouder Ingrid Lambregts: “Met dit mooie en aantrekkelijk geïllustreerde boekje wil Stichting Code GROEN scholen en de kinderopvang stimuleren om weer actief met de natuur aan de slag te gaan. En zo kinderen spelenderwijs laten ontdekken welke verrassingen en avonturen het landschap zo dicht bij huis biedt. Meer buiten zijn. Een prachtig initiatief dat wij vanuit de gemeente daarom van harte financieel hebben ondersteund.”

Een initiatief van Stichting Code GROEN

’50-Dingen’ is een initiatief van de Doetinchemse Stichting Code GROEN. Ouders, leerkrachten en het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) hebben meegedacht over de inhoud van het boek. Stichting Code Groen ziet het 50-Dingen-boekje als kapstok voor een duurzame ontwikkeling van het natuurbesef bij kinderen.