Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Diensten via internet tijdelijk niet beschikbaar

  (17-01-2020)

  Ter voorkoming van hackaanvallen zijn diensten die worden aangeboden via onze website tijdelijk uitgeschakeld. Dat betekent dat u als inwoner momenteel geen gebruik kunt maken van diensten die worden aangeboden via www.doetinchem.nl. Dit geldt ook voor diensten die worden aangeboden via websites van onze partners, zoals www.buha.nl en www.buurtplein.nl.

 • Inwoneraantal

  (14-01-2020)

  Het afgelopen jaar is het inwoneraantal van gemeente Doetinchem gestegen met 457 personen. Op 1 januari 2019 telde onze gemeente 57.555 inwoners en een jaar later, op  1 januari 2020, lag dit aantal op 58.012.

 • Lichtmonument LEVENSLICHT

  (14-01-2020)

  Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd. Om mensen in hun eigen gemeente te betrekken bij dit oorlogsverleden, is op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een tijdelijk lichtmonument ontworpen door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde: LEVENSLICHT.

 • Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2020

  (14-01-2020)

  Op 27 januari 2020 worden de aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen weer verstuurd. Op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen staan de belastingen die u moet betalen. Bent u eigenaar van een woning/niet-woning, gebruiker van een huurwoning of gebruiker van een niet-woning? Dan staat de WOZ-waarde ook op het aanslagbiljet.

 • Verbinding natuurgebieden hersteld door Ecoduct Koekendaal

  (13-01-2020)

  De afgelopen jaren is door Rijkswaterstaat, BAM en gemeente Doetinchem hard gewerkt aan de realisatie van Ecoduct Koekendaal. Op woensdag 15 januari 2020 wordt de passage officieel afgesloten voor de mens en aan de natuur gegeven. Onder andere dassen, reeën, vleermuizen en boomkikkers in natuurgebied de Wrange, kunnen elkaar vanaf dat moment vanuit de verschillende delen weer vinden. Het nieuwe ecoduct bevindt zich over autosnelweg A18 ter hoogte van landgoed De Koekendaal.

 • Gratis bomen voor inwoners met postcode 7004

  (10-01-2020)

  Inwoners met postcode 7004 (o.a. Oosseld en Vijverberg) kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente Doetinchem. Dit is onderdeel van een project dat wordt gefinancierd uit het 3000-bomenplan en het Bomenfonds. De gemeente levert op deze manier een positieve bijdrage aan een prettigere leefomgeving, vergroening van ons woongebied en gezonder leefklimaat.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mark Boumans

  (07-01-2020)

  Lees hier de nieuwjaarstoespraak die burgemeester Mark Boumans op 6 januari 2020 hield in schouwburg Amphion.

 • Houtkachel of open haard: 8 manieren om minder rook-en geuroverlast te veroorzaken

  (07-01-2020)

  Wanneer u in huis de houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.

 • Verruiming betaald parkeertijden per 1 januari

  (23-12-2019)

  Per 1 januari 2020 worden de tijden waarop betaald moet worden voor een parkeerplaats in Doetinchem verruimd. Op (straat)parkeerplaatsen met een parkeerautomaat geldt vanaf 2020 betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Op (koop)zondagen blijft het parkeren gratis. Ook de dagkaart die voor 4 euro kan worden aangeschaft blijft bestaan voor parkeerplaatsen buiten het historisch centrum. De betaaltijden in de Amphion- en Catharinagarage blijven gelijk.

 • ICT-apparatuur van gemeentes krijgt tweede leven

  (20-12-2019)

  Gemeentelijke ICT-apparatuur uit de Achterhoek is binnenkort via de Doetinchemse Uitdaging beschikbaar voor lokale stichtingen en verenigingen. Dat is te danken aan de duurzame verbinding tussen De Doetinchemse Uitdaging, gemeente Doetinchem (en nog vier Achterhoekse gemeentes en 9 verbonden organisaties) en sociale ICT-onderneming Copiatek. Meer hergebruik betekent bovendien minder afval.

 • 30 dagen geen alcohol: doe ook mee!

  (19-12-2019)

  Drinkt u weleens alcohol? En bent u benieuwd wat er gebeurt als u daar even mee stopt? Doe dan op 1 januari 2020 mee aan IkPas.

 • Genomineerden Doetinchemse Sportverkiezing bekend!

  (13-12-2019)

  Op 27 januari 2020 worden tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing prijzen uitgereikt aan sporters, initiatieven en de sportvrijwilliger van het jaar 2019. De afgelopen tijd zijn hiervoor door het Doetinchemse publiek diverse kandidaten aangedragen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De vakjury heeft uit de lijst van kandidaten de genomineerden voor de 8 categorieën gekozen.

 • Voor gemeenten Aalten, Doetinchem, en Montferland geeft besluit raad Oude IJsselstreek duidelijkheid

  (13-12-2019)

  De raad van gemeente Oude IJsselstreek heeft op 13 december 2019 het college toestemming verleend per 1 januari 2021 uit de gemeenschappelijke regeling Laborijn te treden. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de gemeenten Aalten, Doetinchem en Montferland, de andere deelnemende gemeenten aan Laborijn. Het komend jaar gaan de partijen aan de slag om de uittreding vorm te geven. Zo wordt de globale raming van de uittreedsom voor Oude IJsselstreek geanalyseerd en verder uitgewerkt.

 • Intentieverklaring Veilige Supermarkten

  (11-12-2019)

  Op dinsdag 10 december 2019 hebben een aantal supermarkten in Doetinchem, de burgemeester van Doetinchem en de activiteitenmanager van het Binnenstadsbedrijf Doetinchem de intentieverklaring Veilige Supermarkten getekend.

 • Een laag inkomen of hoge zorgkosten? Kies de GarantVerzorgd zorgverzekering!

  (10-12-2019)

  Gemeente Doetinchem biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten: GarantVerzorgd. Mogelijk is deze geschikt voor u.

 • Joop Sarsplein officieel opgeleverd

  (10-12-2019)

  Op woensdag 4 december werd het Joop Sarsplein aan de Grutstraat in Doetinchem officieel opgeleverd. Wethouder Ingrid Lambregts en gedeputeerde Kerris richtten het woord tot de aanwezigen, waaronder de familie Hendrixen (eigenaar van het plein) en mevrouw Sars.

 • Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

  (04-12-2019)

  Nu het winter is, gaan overal de open haarden en houtkachels weer aan. Wanneer u in huis de houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.

 • Regionaal advies- en meldpunt verward gedrag

  (04-12-2019)

  Vanaf 1 december kunnen inwoners en professionals die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving terecht bij het advies- en meldpunt verward gedrag. Het advies- en meldpunt is dagelijks bereikbaar tussen 08.30 en 23.00 uur via (088) 933 55 00. Wie het advies- en meldpunt belt, wordt voorzien van advies. Als advies niet volstaat, wordt voor passende opvolging gezorgd. Per 1 januari kunnen inwoners en professionals hier ook melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz).

 • Wensballonnen? Liever niet

  (03-12-2019)

  Gemeente Doetinchem ontmoedigt het oplaten van ballonnen, dus ook van wensballonnen. Hiermee willen we vervuiling van de natuur en dierenleed, veroorzaakt door ballonnen, verminderen. Daarom doen wij aan u een oproep om geen wensballonnen op te laten.

 • Oplevering Joop Sarsplein op 4 december

  (29-11-2019)

  Daar waar vroeger nieuws werd gemaakt, verrijst nu iets nieuws: het Joop Sarsplein. Een flexibel horecaplein midden in dé horecastraat van Doetinchem, dat ruimte biedt voor terrassen en evenementen. Op woensdag 4 december 2019 wordt het Joop Sarsplein officieel opgeleverd.

 • Hulp voor bewoners met verwaarloosde tuin

  (26-11-2019)

  “Met deze unieke samenwerking lossen we een probleem in Doetinchemse wijken echt structureel op”, aldus Bennie Hebbink, projectcoach bij de Stadskamer, tijdens de ondertekening van de intentieverklaring ‘Sociaal tuinieren’. Vertegenwoordigers van Sité Woondiensten, Stadskamer, Pauropus en Present Doetinchem ondertekenden deze verklaring op dinsdag 19 november.

 • Kinderlintjes voor drie Doetinchemse helden!

  (25-11-2019)

  Vrijdag 22 november ontvingen Ronan Tilstra (11 jaar), Imre Scheffer (16 jaar) en Florien Saalmink (17 jaar) het Doetinchemse Kinderlintje uit handen van burgemeester Mark Boumans en kinderburgemeester Juliette. De kinderen ontvingen het kinderlintje omdat zij zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de medemens of de gemeenschap. 

 • Aan de slag Trofee: Doetinchem feliciteert Brabantse Omgevingsscan!

  (20-11-2019)

  Maandag 18 november was het zover: de feestelijke uitreiking van de felbegeerde Aan de slag Trofee vond plaats tijdens het Praktijkfestival in Amersfoort. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest inspirerende Omgevingswetproject. Doetinchem was met het Ontwerpend Onderzoek één van de 5 genomineerden.

 • Extra spreekuur GrensInfoPunt in Doetinchem

  (19-11-2019)

  Steeds meer Nederlanders vinden in Duitsland een baan of beginnen in Duitsland een studie. Hierbij komen veel vragen op over sociale zekerheid en belastingen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, houden de adviseurs van het GrensInfoPunt van de EUREGIO, buiten de normale spreekuren, extra spreekuren. Op 27 november vindt het eerste extra spreekuur plaats in Doetinchem.

 • 3.000e gratis boom uitgereikt!

  (19-11-2019)

  Vorige week is de 3.000e gratis boom uitgereikt. De perenboom werd uitgereikt door wethouder Ingrid Lambregts en krijgt een mooi plekje aan de Boekweitdreef in De Huet. In totaal zijn er dit najaar in De Huet en Het Weerdje 673 gratis bomen aangevraagd.

 • Drie kanshebbers Doetinchem doet mee-award 2019 bekend

  (14-11-2019)

  In januari wordt de Doetinchem doet mee-award uitgereikt. Uit de vele nominaties zijn drie initiatieven geselecteerd die kans maken op deze award: Only Friends Achterhoek, Special Hockey van de Doetinchemse Hockey Club en Stichting Spindo Doetinchem. Tot 25 december kan gestemd worden op één van deze initiatieven via  www.doetinchemdoetmee-award.nl.

 • Snelheidsmeter met beloning in Wehl

  (13-11-2019)

  Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf 18 november in Wehl, aan de Koksgoedweg. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de digitale spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag mogen de bewoners besteden aan een zelfgekozen doel voor de buurt. Op maandag 18 november 2019 om 15.00 uur vindt de aftrap plaats ter hoogte van Koksgoedweg 8. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

 • Uitvoering verdubbeling Europaweg blijft prioriteit

  (12-11-2019)

  De gemeente Doetinchem is, samen met de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat, al lange tijd bezig met het ontwikkelen van plannen voor het verbeteren van de doorstroming van verkeer op de Europaweg. De gemeenteraad heeft tijdens het behandelen van de begroting en de bezuinigingen op 7 november jl. besloten dat uitvoering van onder andere dit project prioriteit behoudt.

 • Juliette Fijten verkozen tot eerste kinderburgemeester van Doetinchem

  (07-11-2019)

  Met trots maakt gemeente Doetinchem bekend dat Juliette Fijten uit Doetinchem is verkozen tot allereerste kinderburgemeester. Burgemeester Mark Boumans heeft vanmiddag officieel met Juliette kennisgemaakt en haar gefeliciteerd met deze bijzondere functie. Juliette is 10 jaar oud en zit in groep 7 van de Canadaschool.

 • Intralox verhuist naar A18 Bedrijvenpark in Wehl

  (05-11-2019)

  Intralox L.L.C. Europe heeft een kavel van 4 hectare van gemeente Doetinchem gekocht op het A18 Bedrijvenpark. Het bedrijf, dat (digitale) transportsystemen voor industriële toepassingen maakt is al gevestigd in de regio. Omdat zij sterk groeit en haar bedrijfsproces verder wil verbeteren, heeft Intralox gekozen voor een nieuwe locatie met een gebouw dat op maat wordt gemaakt.

 • Wie verdient een podiumplaats op de Doetinchemse Sportverkiezing?

  (05-11-2019)

  Vrijwilligers leveren fantastisch werk binnen sportverenigingen. Sporters en sportteams zetten uitstekende resultaten neer. Daarnaast zijn er geweldige initiatieven opgestart die extra aandacht verdienen. Al deze personen en initiatieven krijgen een mooi podium tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing op maandag 27 januari 2020 in Schouwburg Amphion. Wie draagt u aan voor een podiumplaats?

 • Project ‘Leefsamen Achterhoek’ genomineerd voor Europese Award

  (05-11-2019)

  Het project ‘Leefsamen Achterhoek’ is genomineerd voor de ‘European Fire Safety Award 2019’. In de Achterhoek zijn dit jaar duizend huizen uitgerust met zogenaamde 'slimme sensoren'. Deze alarmeren het sociale netwerk bij een noodgeval, zoals een brand. Op 18 november wordt de winnaar van de prijs bekendgemaakt in het Europees Parlement. De jury bestaat uit leden van het bestuur van de Federatie van de Europese Unie voor brandweercommissies.

 • Wie nomineert u voor de Doetinchem doet mee-award? (termijn verlopen)

  (22-10-2019)

  In januari 2020 wordt de Doetinchem doet mee-award uitgereikt. Een prijs voor een persoon of organisatie die zich in gemeente Doetinchem op bijzondere wijze inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, een chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen.

 • Doe mee aan de valpreventietraining

  (15-10-2019)

  In de Achterhoek is een toename van de vergrijzing te zien en daarnaast blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen wat de kans op vallen vergroot. Om dit te voorkomen is een valpreventietraining zinvol. Sportservice Doetinchem start daarom voor de tweede keer een valpreventietraining.

 • Wie verdient de Doetinchem doet mee-award 2019?

  (25-09-2019)

  De Doetinchem doet mee-award is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de gemeente Doetinchem inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Dit jaar staat deze award volledig in het teken van de inzet om sporten en bewegen mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Iedereen kan vanaf nu zo’n initiatief nomineren via www.doetinchemdoetmee-award.nl

 • Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk!

  (02-07-2019)

  In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Daarom wijst Rijkswaterstaat op de risico’s.