Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Update metamorfose Terborgseweg

  (05-12-2018)

  De werkzaamheden aan de stationszijde van de Terborgseweg zijn inmiddels afgerond. Het deel van de weg tussen de Oostelijke Randweg en het treinstation is weer open voor verkeer, en ook de kruising met J.F. Kennedylaan kan weer worden gebruikt. Een hele verbetering voor de bereikbaarheid van de achterliggende wijken en de Terborgseweg zelf. Bestemmingsverkeer voor de Terborgseweg kan, komend vanuit de richting van de Oostelijke Randweg, winkels en woningen weer gemakkelijker bereiken.

 • Informatiebijeenkomst Zonnepark Europaweg

  (05-12-2018)

  Wilt u zonnepanelen, maar is uw dak niet geschikt of wilt u ze liever niet op uw eigen dak? De gemeente Doetinchem stelt grond beschikbaar voor uw zonnepanelen. Wanneer u in één van de postcodegebieden 7001, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007 of 7011 woont, kunt u hier gebruik van maken. Hoe? Dat vertellen wij u graag op donderdagavond 13 december tijdens de informatiebijeenkomst over Zonnepark de Europaweg.

 • Laag inkomen of hoge zorgkosten? Kies voor de GarantVerzorgd zorgverzekering!

  (05-12-2018)

  Gemeente Doetinchem biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten: GarantVerzorgd. Mogelijk is deze verzekering geschikt voor u.

 • Alzheimercafé Doetinchem: voeding en bewegen bij dementie

  (05-12-2018)

  Op dinsdag 11 december vindt vanaf 19.30 uur de bijeenkomst 'Alzheimer Café: voeding en bewegen bij dementie' plaats in restaurant Borghuis in Doetinchem, Burg. Van Nispenstraat 4.

 • Arriva Vlinder vervangt huidige Arriva servicelijnen

  (30-11-2018)

  Vanaf 9 december 2018 wijzigt het openbaar vervoer in Doetinchem. De servicelijnen worden vervangen door Arriva Vlinder.

 • NL-Alert vanaf 3 december ook te zien op vertrekborden bus, tram en metro

  (29-11-2018)

  Maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld. Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december ook te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

 • Doetinchemse Sportverkiezing 2019

  (28-11-2018)

  Na een succesvolle eerste editie wordt ook in 2019 weer de Doetinchemse Sportverkiezing georganiseerd. Er worden prijzen uitgereikt in acht verschillende categorieën. Ook u kunt kandidaten aandragen.

 • Bedrijven Investeringszone feit voor binnenstad Doetinchem

  (28-11-2018)

  De bedrijveninvesteringszone (BIZ) Doetinchem gaat door. Dinsdag 27 november 2018 heeft de stemcommissie onder toeziend oog van notaris Raedeman van Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen de uitslag van de draagvlakmeting vastgesteld. Voorzitter van de stemcommissie Bart Teunissen deelde om 17.00 uur de uitslag mee aan de aanwezigen in het werkcafé van het gemeentehuis.

 • Gemeente brengt mogelijkheden kazemat in kaart

  (28-11-2018)

  Op vrijdag 9 november kwamen bij werkzaamheden aan de Terborgseweg, net naast het kruispunt met de Raadhuisstraat en de IJsselkade, resten van de oude Hamburgerpoort boven de grond. Het blijkt om een kazemat – een soort bunker met schietgaten – te gaan. De komende tijd onderzoekt de gemeente Doetinchem wat de mogelijkheden zijn voor de gevonden kazemat.

 • 280 kinderen actief tijdens het schoolhandbaltoernooi 2018

  (28-11-2018)

  Op woensdagmiddag 14 en 21 november organiseerde HV Artemis’15 in sporthal De Bongerd het handbaltoernooi voor kinderen van verschillende basisscholen uit de gemeente Doetinchem. In totaal streden bijna 300 kinderen verdeeld over 28 teams om de titel ‘handbalkampioen van Doetinchem’ en een plaats in de Gelderse kampioenschappen.

 • Tijdelijke afsluiting Goorweg te Gaanderen

  (28-11-2018)

  In opdracht van de gemeente Doetinchem gaat de firma BAM Infra B.V. van 3 december tot en met vrijdag 7 december werkzaamheden verrichten in de tunnelbak Goorstraat, onder de autosnelweg A18. Men gaat een betonnen trottoir aanbrengen langs één zijde in de tunnelbak. Voor deze werkzaamheden is het nodig om de Goorstraat af te sluiten voor het doorgaande- en bestemmingsverkeer.

 • Toetreding Euregio Rijn-Waal

  (23-11-2018)

  Op 22 november 2018 is de gemeente Doetinchem officieel toegetreden tot de Euregio Rijn-Waal. De gemeente Doetinchem wil de samenwerking met Duitsland structureel en daardoor toekomstbestendig vormgeven. Op die manier kan Doetinchem zich verder ontwikkelen tot een grensoverschrijdend actieve gemeente. Met het lidmaatschap bij de Euregio Rijn-Waal is een verdere belangrijke stap in richting van een intensievere samenwerking met Duitsland genomen.

 • Gemeente Doetinchem in beeld op site Natuurlijk Achterhoek

  (23-11-2018)

  Natuurlijk Achterhoek is een nieuw initiatief dat in tekst en foto’s laat zien hoe mooi de Achterhoek is. De site raakt langzamerhand gevuld. Behalve een lang artikel over de streek staan er inmiddels vier van de elf gemeenten op de site van Natuurlijk Achterhoek, waaronder Doetinchem.

 • Eerste vergroeningsproject binnenstad afgerond

  (21-11-2018)

  In de Heezenstraat en de Heezenpoort zijn in oktober nieuwe grote plantenbakken geplaatst. Vorige week zijn deze voorzien van bomen en deze week is de rest van het groen geplant. Onder toeziend oog van de werkgroep Groen en wethouder Lambregts zijn op maandag 12 november de laatste plantjes erin gezet. Ondernemers uit de straat vierden de afronding van dit eerste grote vergroeningsproject mee.

 • LKKR Hop-on Hop-off Shuttle rijdt weer in november en december

  (21-11-2018)

  Van 16 november 2018 tot en met 5 januari 2019 rijdt de LKKR Hop-on Hop-off Shuttle weer door en rondom de binnenstad. Bezoekers van de binnenstad kunnen de Hop-on Hop-off Shuttle gebruiken op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag.

 • Genomineerden Doetinchem doet-mee award 2018 bekend - Breng nu uw stem uit!

  (21-11-2018)

  De afgelopen periode kon iedereen een persoon of organisatie nomineren voor de Doetinchem doet mee-award 2018. De jury heeft 3 genomineerden geselecteerd als kanshebber voor deze prijs. Op basis van de stemmen van het publiek wordt één persoon of organisatie uitgeroepen tot winnaar. Op 7 januari 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Doetinchem doet-mee-award.

 • Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart

  (21-11-2018)

  Op dinsdag 27 november vindt van 13.45 tot uiterlijk 16.00 uur de informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart plaats in het Dichtershof aan het Hof van Cambridge 41-43 te Doetinchem. Lees voor meer informatie het volledige artikel.

 • 22 november: inleveren klein chemisch afval

  (21-11-2018)

  Inwoners van de gemeente Doetinchem kunnen op 22 november klein chemisch afval inleveren.

 • Groot onderhoud aan gedeelte Kerkstraat en Steverinkstraat Gaanderen

  (21-11-2018)

  In opdracht van Buha gaat aannemersbedrijf Dostal Wegenbouw uit Vorden groot onderhoud uitvoeren aan een gedeelte van de Kerkstraat en de Steverinkstraat in Gaanderen. Het betreft het gedeelte Kerkstraat tussen de Hekweg en de Bremstraat en De Steverinkstraat vanaf de Pierikstraat t/m het kruispunt Kerkstraat/Bloemenweg.

 • Wie nomineert u voor de Doetinchem doet-mee-award 2018?

  (15-11-2018)

  De afgelopen periode kon iedereen een persoon of organisatie nomineren voor de Doetinchem doet mee-award 2018. De jury heeft 3 genomineerden geselecteerd als kanshebber voor deze prijs. Op basis van de stemmen van het publiek wordt één persoon of organisatie uitgeroepen tot winnaar. Op 7 januari 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Doetinchem doet-mee-award.

 • Burgemeestersontbijt is ‘Een feestje voor iedereen!’

  (14-11-2018)

  Afgelopen week was het de week van het Nationaal Schoolontbijt. Daarom ontbeten afgelopen dinsdagochtend alle 80 kinderen van basisschool IJzevoorde samen met burgemeester Boumans en de wethouders. Dit jaar vond het burgemeestersontbijt voor het eerst plaats in de foyer van schouwburg Amphion.

 • Tijdelijke afsluiting Hulleweg te Gaanderen

  (14-11-2018)

  De firma Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken B.V. gaat een gestuurde boring uitvoeren in de Hulleweg te Gaanderen. Dit is in opdracht van waterleidingbedrijf Vitens. Voor deze werkzaamheden is het nodig om het gedeelte Hulleweg tussen de huisnummers 7a (bouwlocatie Vitens) en 6/6a af te sluiten voor het verkeer. De bewoners en bedrijven blijven bereikbaar, maar er zal wel enige hinder ontstaan. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid over aanliggende wegen middels bebording.

 • Doetinchem werkt samen aan kaders voor duurzame energieopwekking

  (14-11-2018)

  Waar we nu nog vooral gebruik maken van fossiele brandstoffen, hebben zowel de gemeente als inwoners de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Om dit mogelijk te maken gaat Doetinchem ruimte bieden voor kleine en grootschalige duurzame energieopwekkingsinitiatieven van derden.

 • De Dag van de Mantelzorg

  (14-11-2018)

  Elk jaar wordt vanaf 10 november de Dag van de Mantelzorg gevierd. Zo ook in Doetinchem. Mantelzorgers, die bij VIT-hulp bij mantelzorg geregistreerd staan, genieten op dinsdag 13 en woensdag 14 november van de musical Expeditie Eiland in Amphion. Ook elders in Doetinchem wordt er op kleine schaal aandacht aan gegeven.

 • 20 en 22 november: inleveren klein chemisch afval

  (14-11-2018)

  Inwoners van de gemeente Doetinchem kunnen op 20 en 22 november klein chemisch afval inleveren. U kunt dan terecht bij de volgende inleverpunten.

 • Zeer geslaagde natuurwerkdag 2018 bij Buur maakt Natuur

  (14-11-2018)

  Ook dit jaar deed de Stichting Buur maakt Natuur weer mee aan de Nationale Natuurwerkdag, op zaterdag 3 november. Op twee terreinen werd samen door 23 enthousiaste natuurliefhebbers een ochtend lang onderhoud gepleegd, namelijk op ’t Knapperslag in de Wehlse Broeklanden en op De Watertap, het nieuwe rivierduingebied in Gaanderen.

 • Chatten met een medewerker van Buurtplein

  (14-11-2018)

  Sinds kort is het mogelijk om tijdens kantooruren (anoniem) te chatten met een medewerker van Buurtplein. Via de website kunt u direct een vraag stellen aan deze medewerker. Die vraag kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld over het aanvragen van een maatwerkvoorziening. Of over scheiden. Maar ook als u hulp wilt bij het opvoeden van uw kind of het oplossen van uw schuldproblemen kunt u direct chatten met een medewerker Buurtplein.

 • Andere route voor intocht Sinterklaas

  (14-11-2018)

  Ook dit jaar hoopt Sinterklaas weer in Doetinchem aan te komen. De pakjesboot meert op 17 november 2018 af, aan De Bleek. Sinterklaas gaat in een koets van De Bleek naar het Simonsplein. Vanwege de werkzaamheden aan de Terborgseweg gaat de route nu door de stad.

 • Deel oude stadsmuur gevonden bij graafwerkzaamheden

  (13-11-2018)

  Afgelopen vrijdag zijn bij graafwerkzaamheden op de Terborgseweg resten van de oude stadsmuur gevonden. Gemeente en deskundigen onderzoeken de stadsmuur en bekijken op welke wijze deze behouden kan worden.

 • Vastgoedeigenaar van een bedrijf in de binnenstad? Breng uw stem uit!

  (07-11-2018)

  In de binnenstad van Doetinchem heeft de Vereniging van Vastgoedeigenaren Doetinchem (VVVD) het initiatief genomen voor het oprichten van een Bedrijven Investeringszone (BIZ). De BIZ kan worden ingevoerd als er voldoende draagvlak is. Uw stem is daarom van groot belang! Rond 5 november ontvangt u één of meerdere stembiljetten.

 • Actie in november: Samen reizen voor de prijs van één

  (07-11-2018)

  Lieke en Bram hebben direct al gebruik gemaakt van de actie en zijn samen naar de binnenstad geweest. 'Super handig! Bram kon gewoon meereizen met een gratis e-ticket. Volgende week gaan we weer op pad!'

 • Light it up Fietsverlichtingscampagne

  (07-11-2018)

  Na het succes van vorig jaar organiseerde het ROV Oost-Nederland ook dit najaar weer de ‘Light it up!’ fietsverlichtingscampagne. Het campagneteam bracht op vrijdag 2 november een bezoek aan Doetinchem. 

 • Activiteiten voor mantelzorgers in november

  (07-11-2018)

  In de maand november worden er weer diverse activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers.

 • Themamiddag Centraal Senioren Overleg Doetinchem (CSO-D)

  (07-11-2018)

  Op donderdag 22 november vindt van 14.00 - 16.00 uur de themamiddag van het Centraal Senioren Overleg Doetinchem plaats in Sporthal de Bongerd. Lees voor meer informatie het volledige artikel.

 • Snoeiwerkzaamheden langs de Rekhemseweg te Doetinchem

  (07-11-2018)

  Van maandag 5 tot donderdag 8 november voert de afdeling wijkbeheer van Buha te Doetinchem snoeiwerkzaamheden uit langs een gedeelte van de Rekhemseweg buiten de bebouwde kom. Er wordt gewerkt tussen 07.30 en 16.00 uur. Het betreft het gedeelte Rekhemseweg tussen de Ellegoorsestraat en de Ooijmanlaan/Hulleweg. Verkeersregelaars begeleiden het bestemmingsverkeer op de kruispunten bij het werkvak.

 • Expositie De Veentjes toont spraakmakende verleden, heden en toekomst

  (02-11-2018)

  Vanaf zaterdag 10 november om 14.00 uur is de expositie te zien in Het Veentjes Informatiecentrum gelegen aan De Veentjes 22. Het informatiecentrums is geopend op dinsdagochtend, donderdagmiddag, zaterdagmiddag en op koopzondagen.

 • Sloop Gelderlanderpand en aanleg horecaplein

  (31-10-2018)

  Het voormalige Gelderlanderpand aan de Grutstraat 28 maakt plaats voor een open en toegankelijk horecaplein. De start van de sloop van het pand staat gepland in de week van 5 november 2018 en duurt ongeveer 10 weken.

 • Kinderen ontbijten gezond samen tijdens het burgemeestersontbijt in Schouwburg Amphion

  (31-10-2018)

  Volgende week is het de week van het Nationaal Schoolontbijt waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. Dit jaar vindt in Doetinchem het burgemeestersontbijt voor het eerst plaats in de foyer van Schouwburg Amphion. Vrijdag 2 november schuiven tachtig leerlingen van basisschool IJzevoorde gezamenlijk met het Doetinchemse college aan voor een gezond ontbijt.

 • Hinder door werkzaamheden op de A18 tussen Doetinchem-Oost en Wehl

  (31-10-2018)

  Rijkswaterstaat voert van vrijdag 2 november 19.00 uur tot en met maandag 5 november 06.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit op de A18 tussen de aansluiting Doetinchem-Oost en de aansluiting Wehl. De werkzaamheden bestaat uit het aanbrengen van nieuwe voegen in de A18-brug over de Oude IJssel. Gedurende de werkzaamheden is de A18 tussen deze twee aansluitingen afgesloten in de richting van de A12/Arnhem. Het verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

 • De jeugd heeft de duurzame toekomst in Doetinchem!

  (31-10-2018)

  Op donderdagochtend 18 oktober gingen 92 kinderen van basisscholen Andersz, De Pas en IJzevoorde samen met de gemeente Doetinchem op reis naar een goede morgen. Een goede morgen is een duurzame morgen, waarbij alle energie die de gemeente gebruikt opgewekt gaat worden met duurzame energiebronnen. Waar we nu nog vooral gebruik maken van fossiele brandstoffen, hebben zowel de gemeente als inwoners de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat is al over twaalf jaar. Hoe ziet onze gemeente er dan uit?

 • Inloopavond ontwikkelingen gebied Europaweg

  (31-10-2018)

  Woensdag 14 november vindt er een inloopavond plaats over meerdere ontwikkelingen rondom de Europaweg. Gemeente Doetinchem vertelt en toont meer over het nieuwe ontwerp van de Europaweg en het toekomstig te realiseren solarpark. Ook zijn de initiatiefnemers voor een nieuw Van der Valk hotel aanwezig om u te informeren over hun vestigingsplannen. Lees verder voor meer informatie over deze inloopavond.

 • Samen op zoek naar pleegouders!

  (31-10-2018)

  Van 31 oktober t/m 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien, in hun eigen gezin. Dat vinden we allemaal. Maar soms kunnen kinderen voor een korte of langere tijd niet thuis wonen. Voor deze kinderen wordt gezocht naar een plek in een pleeggezin. Er is een groot tekort aan pleeggezinnen, ook in de gemeente Doetinchem.

 • Beeldvormende raad DOMUS trekt 150 belangstellenden

  (31-10-2018)

  De beeldvormende raad over DOMUS te Wehl trok gisteravond veel belangstellenden naar de raadszaal van de gemeente Doetinchem. Ongeveer 150 mensen vonden een plekje in de foyer of in het Werkcafé en konden daar op schermen de vergadering van de raad volgen.

 • Doetinchem zorgt voor betere prijs voor aanbieders huishoudelijke hulp

  (31-10-2018)

  Doetinchem verhoogt vanaf 1 januari 2019 de tarieven die worden betaald aan de aanbieders van huishoudelijke hulp. De tarieven huishoudelijke hulp stijgen met 13 en 11 procent ten opzichte van 1 januari 2018 naar € 27,00 en € 30,60. Om tot deze prijzen te komen is de gemeente in gesprek gegaan met de verschillende aanbieders.  

 • Ook in Wehl een informatieavond over Zwerfafvalbrigades

  (26-10-2018)

  Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert in samenwerking met Buha bv een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval, de zogenaamde Zwerfafvalbrigades. De informatieavond vindt plaats op maandag 5 november a.s. om 19.30 uur in Het Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Wehl. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

 • Nieuwe Lessen meer Bewegen voor Ouderen in Doetinchem

  (24-10-2018)

  Wilt u graag vitaal oud worden? En vindt u het leuk om samen met andere senioren uit uw wijk in beweging te blijven? Doe dan mee met één van de nieuwe beweeggroepen in IKC het Noorderlicht of Dichtershof. Deze lessen duren 45 min en na afloop drinken we gezellig samen koffie.

 • Natuurwerkdag: de grootste vrijwilligersdag in het groen

  (24-10-2018)

  Op zaterdag 3 november zetten diverse organisaties hun ‘deuren’ open en kunt u meedoen aan de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op meer dan 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door LandschappenNL in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

 • Oefening Koninklijke Landmacht

  (24-10-2018)

  Om de geoefendheid op peil te houden zijn eenheden van de Koninklijke Landmacht van 15 tot 26 oktober 2018 met name actief in de buitengebieden van Doetinchem. De oefening bestaat uit beveiligen, verkennen, verplaatsen en opstellen. Er wordt geen (oefen-)munitie gebruikt.

 • Help het Doetinchemse belevenispark Doetebol aan € 10.000

  (18-10-2018)

  Het park Doetebol in de wijk Schöneveld is door de provincie Gelderland genomineerd voor de Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Het initiatief met de meeste stemmen wint € 10.000,-. Met dit bedrag kan Doetebol de lang gekoesterde wens van een kabelbaan in vervulling laten gaan.

 • Fairtrade brunch in Amphion

  (18-10-2018)

  Op zaterdag 27 oktober organiseert Goede morgen Doetinchem van 10.30 tot 12.30 uur voor de 2e keer de Fairtrade brunch. De brunch wordt geopend door burgemeester Boumans en vindt plaats op het podium van de kleine zaal in Amphion.

 • Laat u inspireren tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute

  (17-10-2018)

  Op zaterdag 3 november vindt tussen 11 en 15 uur de Achterhoekse Duurzame Huizenroute plaats. In de hele Achterhoek stellen deelnemers hun duurzame woning, boerderij, schuur, kantoor, park of ander object voor u open.

 • Onderhoud openbaar groen langs de Haareweg Doetinchem

  (17-10-2018)

  Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober voert aannemersbedrijf “Inhetgroen” Baak in opdracht van Buha Bv onderhoudswerkzaamheden uit aan het groen langs de gehele Haareweg. De werkzaamheden vinden elke dag plaatsen van 09.00 tot 16.00 uur. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Kruisbergseweg. Bij calamiteiten wordt de rijbaan direct vrijgemaakt voor de hulpdiensten. Bewoners blijven bereikbaar via de aanliggende wegen in de wijk, wel zal er enige hinder ontstaan.

 • Loverboyactie: 80% van jongeren toont interesse

  (01-09-2018)

  Neploverboys en –girls benaderden vrijdagavond tijdens de Doetinchemse Stadsfeesten jongeren om aan een erotische fotoshoot mee te werken, met hen mee te gaan en persoonlijke gegevens te verstrekken. 80% van de benaderde jongeren (ongeveer 60) ging mee met neploverboys en –girls toen ze benaderd werden.

 • Werkzaamheden snelwegen

  (10-07-2018)

  Komende zomer en najaar vinden er op de snelwegen in Oost-Nederland omvangrijke wegwerkzaamheden plaats in het kader van groot onderhoud. Er wordt onder andere gewerkt aan de A12/A50 en A18. Deze werkzaamheden worden (grotendeels) tijdens de zomervakantie uitgevoerd. In het najaar (september/oktober) worden werkzaamheden uitgevoerd aan de A1, de A15 en de A18. Als gevolg van deze werkzaamheden wordt ernstige verkeershinder verwacht.

 • Bouwt u ook mee? Start tenderprocedure Iseldoks – Dok 5

  (29-06-2018)

  Na de verkoop van Dok 3 en Dok 4 wordt nu Dok 5 ‘Het Eiland’ op de markt gezet. Een autoluw eiland met een stedelijk karakter. De gemeente Doetinchem zoekt een marktpartij die als partner wil meedenken over de totale opgave en de ontwikkeling op korte termijn kan realiseren. Op dinsdag  3 juli start hiervoor de tenderprocedure. Kijk voor meer informatie op de flyer.

 • Nieuwe coalitie: Doetinchem werkt samen aan een duurzame toekomst

  (14-05-2018)

  De fracties van CDA, VVD, CU-SGP, D66 en GroenLinks presenteren hun coalitieagenda. Onder de titel ‘Doetinchem werkt samen aan een duurzame toekomst’ laten zij zien waar zij zich op richten in de periode 2018-2022. De coalitie werkt aan de hand van drie actuele, urgente thema’s die kansen bieden voor de gemeente Doetinchem: Doetinchem centrumstad, Sterke samenleving en Veranderende leefomgeving.

 • 'Als je moet dan moet je ', daarom toiletstickers in Doetinchem

  (01-05-2018)

  Wie kent het niet? Je bent aan het winkelen of doet boodschappen en moet plotseling naar het toilet. Maar het is niet vanzelfsprekend dat je in elke winkel of horecagelegenheid naar de wc kunt. Vaak is dat nog een zoektocht. In Doetinchem hoeft dat niet meer, daar hebben ondernemers de toiletsticker.

 • De groene burgemeester zoekt betrokken inwoners voor een goede morgen

  (01-05-2018)

  Help de groene burgemeester in zijn zoektocht naar duurzame energieopwekkingsbronnen in de directe eigen leefomgeving! Die oproep doet de gemeente Doetinchem aan haar inwoners tijdens o.a. de energieateliers.

 • Natuurkansen langs de Grote Beek

  (08-02-2018)

  Aan de noordkant van Doetinchem stroomt de Grote Beek, ook wel plaatselijk de Rode Beek genoemd. De gemeente Doetinchem wil de natuurkansen langs de beek beter in kaart brengen en heeft hiervoor in 2017 een onderzoek laten doen naar de landschappelijke en ecologische kansen in dit gebied. In eerste instantie wordt dit onderzoek gebruikt voor de omvorming van gemeentelijke gronden naar natuur. De provincie Gelderland heeft hiervoor al subsidie verleend.

 • Spreekuur Sociaal Raadslieden Wehl is terug

  (30-01-2018)

  De Sociaal Raadslieden houden spreekuren in het Formulieren café in Wehl.