Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Ronde van de Achterhoek

  (13-08-2019)

  Op zondag 18 augustus 2019 wordt voor de derde keer de Ronde van de Achterhoek georganiseerd: een wielerkoers van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie voor elite- en belofterenners. De wedstrijd wordt verreden over een afstand van ongeveer 180 kilometer. Daarbij worden de acht gemeentes van de Achterhoek aangedaan.

 • Zet de eerste stap naar een gezonde leefstijl!

  (13-08-2019)

  Wilt u graag een eerste stap zetten naar een gezonde leefstijl? Loop dan mee! Onder leiding van een buurtsportcoach loopt u 5 weken om deel te nemen aan het Wandel Festival Doetinchem dat op 29 september georganiseerd wordt tijdens de Nationale Sportweek.

 • Kermis in Doetinchem

  (13-08-2019)

  Tijdens de Stadsfeesten van vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september is er kermis op en rond het Stadhuisplein in Doetinchem. Met attracties voor jong en oud is de kermis een leuk uitje voor het hele gezin!

 • Simpel en kosteloos een openbare laadpaal aanvragen

  (30-07-2019)

  Het is in gemeente Doetinchem nu mogelijk om een openbare laadpaal aan te vragen. Het aanvragen van de laadpaal is eenvoudig en gratis.

 • LKKR Hop-on Hop-off Shuttle vaste vervoersattractie in Doetinchem

  (30-07-2019)

  Vanaf vrijdag 19 juli 2019 rijdt de LKKR Hop-on Hop-off Shuttle weer door en rondom de binnenstad van Doetinchem. De LKKR Shuttle wordt een vaste vervoersattractie in de Doetinchemse binnenstad, zodat het voor iedereen makkelijk wordt om het centrum vanaf diverse parkeerplaatsen te bereiken.

 • Contactloos betalen bij Doetinchemse parkeerautomaten

  (30-07-2019)

  Bij de Doetinchemse parkeerautomaten kunt u vanaf nu contactloos betalen: afrekenen met uw betaalpas zonder uw pincode in te voeren. Hierdoor is betalen sneller en klantvriendelijker geworden. 

 • Gemeenteraad neemt moties uit ideeënmarkt aan

  (30-07-2019)

  Afgelopen 20 juni vond de eerste ideeënmarkt van Doetinchem plaats. Deze markt was bedoeld om ideeën van de inwoners van gemeente Doetinchem naar de gemeenteraad te brengen. In de raadsvergadering van 18 juli zijn door de raad vier moties aangenomen die uit deze ideeënmarkt zijn voortgekomen.

 • Hitteplan actief voor heel Nederland

  (23-07-2019)

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.

 • Gerben Karssenberg nieuwe gemeentesecretaris Doetinchem

  (22-07-2019)

  Gerben Karssenberg treedt op 9 september aan als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Doetinchem. Als hoogste ambtenaar wordt hij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en geeft hij samen met het managementteam leiding aan de ambtelijke organisatie. Ook is hij verantwoordelijk voor een goede verbinding tussen de ambtelijke organisatie en het gemeentebestuur.

 • Burgemeester Boumans start project ‘slimme sensoren’ Doetinchem

  (19-07-2019)

  Donderdag 18 juli om 10.30 uur sloot burgemeester Mark Boumans de woning van mevrouw Wieggers als eerste woning aan op een platform met ‘slimme sensoren’ en sociale alarmering. Na een zeer succesvolle aanmeldperiode start het project ‘Leefsamen Doetinchem’ om de veiligheid van zelfstandig wonende senioren in Doetinchem te verbeteren.

 • Naar het gemeentehuis? Vanaf oktober alleen op afspraak

  (17-07-2019)

  Vanaf 1 oktober werkt de gemeentewinkel volledig op afspraak. Wilt u bijvoorbeeld reisdocumenten, een rijbewijs of een uittreksel aanvragen? Dan maakt u hiervoor eenvoudig een afspraak via de website of door tijdens kantooruren te bellen met (0314) 377 377. Het binnenlopen in de ochtenden - zonder afspraak - komt hiermee te vervallen.

 • Website Omgevingswetdoetinchem.nl live

  (17-07-2019)

  In 2021 is het zover: de Omgevingswet gaat van start. Deze wet versimpelt de regels voor ruimtelijke ontwikkeling. Het gaat dan om regels voor bouwen, wonen, natuur, milieu, auto- en spoorwegen en water. Zo is het straks voor u als inwoner van of ondernemer in Doetinchem makkelijker om een initiatief te starten. En om mee te denken en praten over (bouw)projecten in uw buurt.

 • Domus geen vergaderpunt in raad 10 september

  (16-07-2019)

  Het presidium van de gemeenteraad heeft besloten op 10 september 2019 geen tussenevaluatie vergadering te houden over Domus. Gezien de ontwikkelingen rondom het besluit van het Leger des Heils om te stoppen met de activiteiten in Wehl, ziet het presidium geen dringende noodzaak meer voor een uitgebreide behandeling. Wel wil het presidium na het definitieve vertrek van Domus een eindevaluatie houden in de raad, om zo afrondend een totaalbeeld te kunnen vormen.

 • Informatieplicht Energiebesparing

  (16-07-2019)

  Ondernemers zijn verplicht om op korte termijn in het eLoket van RVO.nl aan te geven welke energiebesparende maatregelen ze gaan treffen of al hebben uitgevoerd. Het betreft bedrijven met een energieverbruik van minstens 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 kuub aardgas. De rapportage moest eigenlijk al vóór 1 juli 2019 digitaal zijn ingediend bij het eLoket. Haast is dus geboden. Geeft u hier geen gehoor aan, dan loopt u het risico op sancties.

 • Je staat er echt niet alleen voor

  (16-07-2019)

  In Doetinchem heeft ongeveer één op de vijf huishoudens financiële problemen of een risico hierop. Het treft veel meer mensen dan je denkt. Tijd voor actie dus!

 • Hoe helpt u uw puber de zomer door zonder drank en tabak?

  (10-07-2019)

  De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat uw kind met drank, drugs en tabak om als u er niet bij bent? En wat kunt u doen om uw kind hierbij te helpen?

 • Stadstuin De Veentjes breidt uit

  (09-07-2019)

  Gemeente Doetinchem en Stichting Stadstuinen Doetinchem (SSD) ondertekenden woensdag 10 juli (12.00 uur) een overeenkomst waarin zij afspreken dat SSD nog vijf jaar het beheer van de Stadstuin voor haar rekening neemt. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om de Stadstuin verder uit te breiden.

 • Zes camperplaatsen op Varkensweide

  (03-07-2019)

  Vrijdag 5 juli worden de camperplaatsen op de Varkensweide in gebruik genomen. Deze zes camperplaatsen maken het voor camperliefhebbers mogelijk om dichtbij het centrum van Doetinchem de nacht door te brengen.

 • Gemeente Doetinchem voegt beschermingsbewind toe aan schulddienstverlening

  (03-07-2019)

  Gemeente Doetinchem heeft deze maand beschermingsbewind toegevoegd aan haar dienstenpakket. Hiermee biedt de gemeente alle mogelijke dienstverlening binnen de schulddienstverlening aan onder één dak. Inwoners krijgen hierdoor alle mogelijkheden om aan een schuldenvrije toekomst te werken.

 • Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk!

  (02-07-2019)

  In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Daarom wijst Rijkswaterstaat op de risico’s.

 • Succesvolle eerste Achterhoekse Unieke Spelen

  (02-07-2019)

  We kijken terug op een geslaagd evenement. Meer dan 250 deelnemers stonden zaterdag en zondag klaar om met zijn allen te gaan sporten. Te verbroederen. En vooral ook om plezier te hebben. Dat is zeker gelukt!

 • Vernieuwde Terborgseweg en groene entree officieel geopend

  (02-07-2019)

  Samen met een aantal partners openden wethouders Rens Steintjes en Ingrid Lambregts de vernieuwde Terborgseweg en de nieuwe groene entree ter hoogte van de Hamburgerstraat.

 • Negentien ideeën voor gemeenteraad Doetinchem

  (02-07-2019)

  De eerste ideeënmarkt van gemeente Doetinchem op 20 juni 2019 was een groot succes. Maar liefst negentien ideeën werden ingezonden door inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. In de hal van de bibliotheek in Doetinchem gaven inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers uitleg aan gemeenteraadsleden over hun ideeën voor Doetinchem, Wehl en Gaanderen.

 • Verkeershinder door werkzaamheden op A325/Pleijroute (N325)

  (26-06-2019)

  Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de A325 en de Pleijroute (N325) tussen knooppunt Ressen en knooppunt Velperbroek.

 • Duurzaamheid en circulariteit

  (26-06-2019)

  “De missie is duidelijk. We moeten aan de slag met de veranderende leefomgeving. Duurzaamheid en circulariteit verdienen meer aandacht en dat is terecht.” Voor GroenLinks wethouder Frans Langeveld van de gemeente Doetinchem was het al langer ernst. Hij merkt dat het draagvlak voor maatregelen vooral de laatste tijd flink groeit. “Er is een versnelling ingezet. Een goede zaak, want we hebben met zijn allen een grote gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

 • Eikenprocessierups

  (23-06-2019)

  Elke zomer hebben we te maken met de eikenprocessierups. De brandharen van deze soort kunnen tot eind augustus voor het nodige ongemak zorgen. De plaag is dit jaar landelijk ongekend groot en dit zorgt ook in gemeente Doetinchem voor veel overlast. De inzet om de nesten met rupsen weg te halen is al sinds dit voorjaar maximaal. Toch zal het door de enorme omvang van de plaag de hele zomer duren voordat het overgrote deel van nesten met rupsen uit de bomen is verwijderd.