Nieuws

 • Nieuwe Noodverordening per 1 juni 2020

  (03-06-2020)

  Vanaf 1 juni kunnen de meeste restaurants, cafés, culturele instellingen en musea weer open. Daarvoor is de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland vastgesteld. In deze noodverordening is onder meer geregeld hoe zij weer open mogen.

 • Klanttevredenheidsonderzoek Laborijn

  (03-06-2020)

  Laborijn hecht veel waarde aan het steeds verbeteren van de kwaliteit van haar dienstverlening. Daarom wil zij graag weten wat haar klanten vinden van de hulp die zij krijgen. Het algemeen bestuur van Laborijn (bestaande uit wethouders van de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek) heeft de opdracht gegeven om een klantonderzoek uit te voeren.

 • Ambtenaar gemeente Doetinchem verduistert bijna 1,8 miljoen euro

  (03-06-2020)

  De gemeente Doetinchem heeft na zorgvuldig onderzoek vastgesteld dat een leidinggevende ambtenaar vanaf 2007 bijna 1,8 miljoen euro heeft verduisterd. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een interne melding aan de gemeentelijke vertrouwenspersoon.

  De gemeente heeft de betrokken ambtenaar, die al 35 jaar bij de gemeente werkte, woensdag 3 juni op staande voet ontslagen en heeft aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast stelt de gemeente alles in het werk om het verduisterde bedrag terug te krijgen. Er is op dit moment geen aanleiding om te denken dat er meer mensen bij de fraude betrokken zijn.

 • NL-Alert controlebericht 8 juni

  (02-06-2020)

  Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt u op uw mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro en vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

 • Een bruisend Wehl, ook in de toekomst: welke kansen ziet u?

  (01-06-2020)

  Aangenaam wonen, werken en verblijven in Wehl. Dankzij een gevarieerd woningaanbod, dat ook aantrekkelijk is voor starters en ouderen. En het behouden en verder ontwikkelen van een levendig dorpshart met horeca, supermarkten en (kleding)winkels. Wehl biedt volop kansen voor de toekomst. Welke zijn dat volgens u? Bekijk de deelvisie en reageer!

 • Bedrijvenweg weer open voor verkeer

  (29-05-2020)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de Bedrijvenweg en twee rotondes (Bedrijvenweg-Braamtseweg en Bedrijvenweg-Transportweg). En het eindresultaat mag er zijn! De weg is voorzien van nieuw asfalt en de rotondes zijn helemaal opnieuw ingericht. Sinds vanmiddag is de weg weer helemaal open voor al het verkeer. Hartelijk bedankt voor uw begrip gedurende de werkzaamheden!

 • Stadhuis alleen op afspraak geopend

  (26-05-2020)

  Het stadhuis van gemeente Doetinchem is alleen op afspraak geopend. Op maandag 1 juni, tweede pinksterdag, is het stadhuis gesloten.

 • Geen sirenes op eerste maandag van juni

  (26-05-2020)

  In principe loeien de sirenes altijd op de eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. De sirenes loeien niet op nationale herdenkings- of feestdagen. Daarom loeien de sirenes niet op maandag 1 juni (tweede pinksterdag).

 • Ziet u iets verdachts? Hieraan kunt u een hennepkwekerij of drugslab herkennen

  (21-05-2020)

  Hennepteelt en productie van synthetische drugs zijn schadelijk voor mens, dier en natuur. Aan de buitenkant kun je niet altijd zien wat er in een pand gebeurt, maar er zijn signalen die kunnen wijzen op een hennepkwekerij of drugslab.

 • Gebruik geen plakstrips en/of folie als bestrijding van de eikenprocessierups!

  (20-05-2020)

  De afgelopen weken is er in de strijd tegen de processierups een rage ontstaan waarbij eiken worden omwikkeld met folie, al dan niet in combinatie met plakstrips. Vooral het aanbrengen van die plakstrips doet meer kwaad dan goed. Ook veel natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen kunnen vastgeplakt raken. Naast insecten kunnen ook vogels en vleermuizen vast komen te zitten op de strips.

 • Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel 1 juni weer van start

  (19-05-2020)

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 1 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van chemotherapie.

 • Gevraagd: kandidaten voor Raad van Commissarissen Sportbedrijf Doetinchem

  (19-05-2020)

  Gemeente Doetinchem vindt het erg belangrijk om haar inwoners goede sportfaciliteiten aan te bieden en inwoners te stimuleren gezond te leven, te bewegen en mee te doen in de samenleving.

 • Sportinstuif meivakantie groot succes

  (19-05-2020)

  Sportservice Doetinchem heeft in de meivakantie van vrijdag 1 mei tot en met vrijdag 8 mei twaalf kleinschalige sportinstuiven georganiseerd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit de gemeente Doetinchem. Op de locaties van atletiekvereniging Argo, de jeugdopleiding van De Graafschap, voetbalvereniging VVG’25 en het grasveld bij zwembad Byvoorde in Wehl hebben in totaal 140 kinderen genoten van deze sportieve momenten tijdens de meivakantie, met maximaal 20 kinderen per groep.

 • Corona-aanpak: de volgende stap (nieuwsbericht Rijksoverheid)

  (19-05-2020)

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Corona stopt criminelen niet, ook niet in het buitengebied

  (18-05-2020)

  De ligging van boerenbedrijven is aantrekkelijk voor criminelen. Met meer verwachte leegstand door de coronacrisis neemt de interesse van criminelen alleen maar toe. Zij maken graag misbruik van de situatie en bieden bijvoorbeeld veel geld om een loods of schuur te huren. Het snelle, contante geld kan misschien aantrekkelijk zijn, maar u loopt grote risico’s als er illegale activiteiten in uw pand plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan flinke schade aan uw pand, zoals doorgebroken muren, gaten in het dak en water- en brandschade. Maar ook draait u vaak op voor de kosten van illegaal afgetapte elektriciteit of het opruimen van de aangetroffen kwekerij of het drugslaboratorium. Met een beetje pech sluit de burgemeester ook nog uw pand. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Plan voor 26 stadswoningen op Iseldoks

  (14-05-2020)

  De plannen voor het zuidelijk deel van dok 2 zijn bekend. Projectontwikkelaar Van Grunsven gaat op deze plek 26 stadswoningen realiseren. De koopovereenkomst is getekend, er ligt een voorlopig ontwerp en de komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt. In totaal vormen 5 verschillende doks straks samen Iseldoks: Stads wonen aan het water

 • Omgevingswet: Reageer op wensen en ideeën uit úw omgeving

  (13-05-2020)

  Doetinchem is bezig met de voorbereidingen op de Omgevingswet. Dit doen we door in elf tijdelijke deelgebieden wensen en ideeën op te halen bij inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Hoe denken zij over de toekomst van hun straat, wijk, dorp of stad?

 • Covid-19 Handreiking: Groen is goan. Zo doen we dat in de Achterhoek

  (13-05-2020)

  De afgelopen weken stond het stoplicht op rood door het COVID-19 virus. De overheid heeft het licht voorzichtig op groen gezet. Via samenwerking door verschillende ondernemers, overheden en onderwijs in Achterhoekverbindt.nl en 8RHK Ambassadeurs is een stap verder gezet in duidelijkheid bij dat groene licht. Onder de noemer ‘Groen is goan. Zo doen we dat in de Achterhoek’. Mark Boumans, voorzitter van 8RHK Ambassadeurs: “Namens alle organisaties in onze samenwerking onderschrijven we dit initiatief en roepen we iedere ondernemer en instelling in de Achterhoek op om de Covid-19 Handreiking te hanteren.”

 • Nieuwe noodverordening per 11 mei

  (11-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei worden een aantal coronamaatregelen versoepeld. Onder voorwaarden en stap voor stap wordt zoveel als mogelijk de samenleving opgestart. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te kunnen handhaven heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 8 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland vastgesteld.

 • Opstarten sportaanbod alle leeftijden

  (11-05-2020)

  Vanuit NOC-NSF is het nieuwe protocol ‘Verantwoord sporten’ beschikbaar geworden. Samen met de noodverordening vanuit de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zijn dit de protocollen en richtlijnen voor het organiseren van sportactiviteiten vanaf maandag 11 mei 2020.

 • Persconferentie van 6 mei in eenvoudige taal

  (07-05-2020)

  Op woensdag 6 mei vertelde premier Mark Rutte op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit.

 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand (persconferentie kabinet 6 mei, 19.00 uur)

  (06-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

 • Dodenherdenking Doetinchem, Gaanderen en Wehl

  (04-05-2020)

  Dit jaar herdenken wij op aangepaste manier alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 • Snoeihout verbranden toegestaan tot en met 1 mei 2020

  (30-04-2020)

  In de regio Noord- en Oost-Gelderland geldt op dit moment fase 1 (regulier risico). Natuurbeheerders en brandweer zijn altijd voorbereid op een natuurbrand. Zij hebben in deze fase (nog) geen extra maatregelen getroffen. Wel geldt altijd dat voorzichtigheid met vuur in de natuur geboden is.

 • Blijf naar elkaar om zien, bericht van burgemeester Mark Boumans

  (28-04-2020)

  Beste inwoners van gemeente Doetinchem,

  Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekendgemaakt dat de maatregelen voor het inperken van het coronavirus verlengd worden. Dat raakt ons allemaal! Voor velen van ons was het besluit van het kabinet best een tegenvaller. We hadden gehoopt op wat meer lucht. Dat komt er voor velen niet. Mensen in de zorg moeten hard blijven werken, mensen in verpleeghuizen kunnen nog steeds niet naar buiten.

 • Wethouder Lambregts: ‘Juist nu investeren in centrumontwikkelingen’

  (28-04-2020)

  De coronacrisis houdt de wereld en Doetinchem in zijn greep. Veel ondernemers hebben het moeilijk, zeker ook in de binnenstad. Juist daarom is nu investeren in de toekomst van onze binnenstad belangrijk. De plannen voor het gebied rondom de Oude IJssel krijgen steeds meer vorm en bepaalde delen zijn inmiddels gerealiseerd. De gedetailleerde uitwerking van de plannen voor de stadsboulevard zijn goedgekeurd door het college van b&w. Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland heeft groen licht gegeven voor het realiseren van het Park of Dutch Dreams.

 • Burgemeesters Doetinchem en Winterswijk roepen Santiz op snel duidelijkheid te scheppen

  (25-04-2020)

  Wij, burgemeester Mark Boumans (Doetinchem) en burgemeester Joris Bengevoord (Winterwijk), roepen de Raad van Toezicht van Santiz op om voor alle inwoners van de Achterhoek snel duidelijkheid te scheppen over de situatie rondom de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk. Er wordt topzorg geleverd aan onze inwoners vanuit op dit moment twee financieel gezonde ziekenhuizen. Die goede gezondheidszorg aan onze inwoners mag niet op het spel komen te staan.

 • Koninklijke onderscheidingen in gemeente Doetinchem

  (24-04-2020)

  Op vrijdag 24 april 2020 vindt, op aangepaste wijze, de lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag plaats. Burgemeester Mark Boumans neemt ‘s morgens telefonisch contact op met alle personen in gemeente Doetinchem die een Koninklijke onderscheiding uitgereikt krijgen. De daadwerkelijke uitreiking vindt op een later moment plaats. In onze gemeente ontvangen acht personen de versierselen die behoren bij de graad ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. Eén persoon ontvangt het versiersel dat behoort bij de graad ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’.

 • Maatregelen corona verlengd (nieuwsbericht Rijksoverheid)

  (22-04-2020)

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 • Gemeenteraad vergadert digitaal op 23 april 2020

  (21-04-2020)

  De gemeenteraad houdt donderdag 23 april zijn eerste digitale raadsvergadering. De raadsleden vergaderen vanuit huis en zijn digitaal met elkaar verbonden. U kunt de vergadering volgen via de livestream van de gemeenteraad via https://besluitvorming.doetinchem.nl. Er is dus geen fysieke publieke tribune.

 • In het zonnetje

  (21-04-2020)

  Wij zijn trots op alle mooie initiatieven in Doetinchem en de Achterhoek in coronatijd en zetten deze graag in het zonnetje!

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  (21-04-2020)

  COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Brengt u mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten

 • Derde inwonerpanel Achterhoek Spreekt

  (21-04-2020)

  Het inwonerpanel Achterhoek Spreekt is voor de derde keer online gegaan, deze keer met vragen over duurzaam en aanvullend vervoer en over de Achterhoekse identiteit. Ondanks de bijzondere situatie in verband met de corona-uitbraak, willen we toch graag vooruitkijken. Voor goede toekomstplannen is het nodig dat we de wensen en behoeften van onze inwoners kennen. Doet u ook (weer) mee?

 • Veilig, gezond, duurzaam en langer zelfstandig thuis wonen door de Belevingswoning

  (21-04-2020)

  Begin april tekenden Sité Woondiensten, gemeente Doetinchem, Graafschap College en nieuwe partner Kruiswerk Achterhoek en Liemers een samenwerkingsovereenkomst voor de doorontwikkeling van de Belevingswoning in Doetinchem. De woning is een laagdrempelig en toegankelijk huis waar inwoners informatie kunnen vinden over hoe zij hun woning eenvoudig geschikt kunnen maken om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

 • Meer mogelijkheden fietsen stallen binnenstad

  (15-04-2020)

  De uitbreiding van de fietsenstalling bij de D-toren is klaar. Er is nu ruimte voor ongeveer 100 fietsen. Hiermee vergroten we de veiligheid en verbeteren we het straatbeeld.

 • Een 10 met een griffel voor Het Lederwarenhuis in Doetinchem

  (15-04-2020)

  Een 10 met een griffel. Dat zeer positieve oordeel kreeg Het Lederwarenhuis in Doetinchem van de energieadviseur van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD). Het bedrijf van Jos van Eggelen heeft zijn zaakjes prima op orde, zo bleek na een energiescan. “Voor ons is dat de ultieme bevestiging dat we goed bezig zijn.”

 • Corona-kaarten voor minder digitale hulpzoekers en hulpgevers

  (15-04-2020)

  De werkgroep #halloburen (een samenwerking van gemeente Doetinchem, Buha, Sité Woondiensten en Buurtplein) ontwikkelde een tweetal kaarten die vanaf deze week bij supermarkten in gemeente Doetinchem gratis verkrijgbaar zijn. De werkgroep zette de actie op om minder digitale inwoners een hulpmiddel te geven waarmee zij hun hulpvraag- of hulpaanbod kenbaar kunnen maken aan bijvoorbeeld buren of mensen in hun directe omgeving.

 • Ben je financieel getroffen door de coronacrisis? Kijk hier voor hulp!

  (15-04-2020)

  Ben je financieel getroffen door het coronavirus? Trek aan de bel! In Doetinchem kun je op verschillende plekken terecht.

 • Onderzoek naar fietsbereikbaarheid onder inwonerspanel Doetinchem Spreekt

  (14-04-2020)

  Fietsen is gezond, goed voor het milieu en helpt Doetinchem bereikbaar te houden. Gemeente Doetinchem doet daarom onderzoek naar de fietsbereikbaarheid van Doetinchem. Aan het inwonerspanel Doetinchem Spreekt worden diverse vragen over fietsen in gemeente Doetinchem voorgelegd, om meer inzicht te krijgen in de mening en inzichten van de fietsers in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, wat inwoners vinden van huidige fietspaden en fietsroutes en wensen met betrekking tot fietsen. Dit inzicht helpt de gemeente bij het verbeteren van de fietsinfrastructuur in de komende jaren.

 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups gestart

  (14-04-2020)

  Dinsdag 14 april starten we met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups in gemeente Doetinchem. Het bedrijf Wolterinck voert de bestrijding de komende 4 weken uit. Van 14 tot en met 24 april richt de bestrijding zich op de bebouwde kom. Deze bestrijding vindt plaats door middel van nematoden (aaltjes) en gebeurt in de avond en nacht. 

 • Zorghotel Achterhoek voor coronapatiënten opent in Gaanderen

  (09-04-2020)

  Zorgorganisaties in de Achterhoek openen vandaag een zorghotel voor coronapatiënten. De tijdelijke opvang in Gaanderen is bestemd voor coronapatiënten die zorg nodig hebben en niet thuis verzorgd kunnen worden.

 • Achterhoekse gemeenten komen zorgaanbieders tijdens coronacrisis tegemoet

  (09-04-2020)

  Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Ook zorgaanbieders hebben te maken gekregen met een hele nieuwe werkelijkheid. Hun allergrootste belang is de continuïteit van de zorg voor hun cliënten. In de Achterhoek komen de gemeenten zorgaanbieders zoveel als mogelijk tegemoet. Deze week hebben de colleges van burgemeester en wethouders hiertoe een aantal belangrijke besluiten genomen.

 • Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard

  (07-04-2020)

  De Rotterdamse rechtbank heeft vrijdag 3 april 2020 het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC). HMC is een leverancier van hulpmiddelen op grond van de Wmo (bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen) en heeft hiervoor ook een contract met gemeente Doetinchem.

 • Houd vol! Bericht van burgemeester Mark Boumans

  (07-04-2020)

  Dinsdag 31 maart heeft het kabinet besloten de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus tot en met 28 april te verlengen. Dit vraagt veel van ons allemaal.

 • Gewijzigde afvalinzameling en openingstijden Buha

  (07-04-2020)

  In verband met Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de dagen waarop Buha uw afval ophaalt mogelijk gewijzigd. Ook zijn er wijzigingen in de openingstijden van het Buha brengpunt en meldpunt.

 • Verhuizen tijdens de coronacrisis

  (07-04-2020)

  Het is lastig verhuizen met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. U moet aan van alles denken en veel regelen. We merken bij gemeente Doetinchem dat niet iedereen eraan denkt om aangifte van verhuizing te doen. Dit kan grote gevolgen hebben.

 • Uitstel betaling lokale belastingen voor alle ondernemers

  (06-04-2020)

  Ondernemers staan onder druk door de coronacrisis. Om hen wat meer lucht te geven, heeft het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem besloten om alle ondernemers tot 1 oktober 2020 uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen te geven. De uitstel van betaling geldt voor de onbetaalde gemeentelijke belastingen (gebruiks- en eigenaarsdeel, inclusief reclamebelasting en BIZ), terras- en standplaatsvergunningen en marktgelden.

 • Initiatieven om te helpen

  (01-04-2020)

  In tijden van crisis, waarin we ons moeten aanpassen aan de maatregelen, ontstaan ook mooie initiatieven om elkaar te helpen Zo bezorgen diverse horecagelegenheden en winkels hun producten bij u thuis.

 • Nationale bevrijdingsestafette trekt door Nederland

  (01-04-2020)

  De BV Nederland staat stil. Het culturele leven ligt plat. Alle concerten zijn gecanceld. Toch klinkt er in de verte nog livemuziek in de openbare ruimte. Woensdag 1 april start in Enschede de tweede fase van de nationale carillon-estafette, waarmee de beiaardiers van Nederland met zo’n honderd bespelingen 75 jaar vrijheid vieren.

 • Vragen over het coronavirus

  (01-04-2020)

  Welke informatie vind je waar en wie kan je daarvoor bellen?

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland komt met nieuwe noodverordening

  (26-03-2020)

  Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, deze nieuwe noodverordening vastgesteld.

 • Maatregelen coronavirus, bericht van burgemeester Mark Boumans

  (24-03-2020)

  Het is nu meer dan een week geleden dat onze regering maatregelen aankondigde die een behoorlijke impact hebben op ons dagelijkse leven. De horeca moest sluiten, iedereen werkt zoveel mogelijk thuis en alle kinderen zijn thuis van school. De afgelopen week hebben we allemaal alle zeilen bijgezet om te wennen aan deze nieuwe situatie en om te regelen dat we ons allemaal zoveel mogelijk kunnen houden aan de maatregelen.

 • Woningbehoefte Gaanderen is in beeld

  (24-03-2020)

  Het afgelopen half jaar heeft Dorpsraad Gaanderen samen met gemeente Doetinchem en adviesbureau Companen in beeld gebracht welke woningen voor ‘jong en oud’ in Gaanderen gewenst zijn om in Gaanderen te (blijven) wonen.

 • Ruim baan voor recreëren, beleven en ontspannen in Doetinchem

  (24-03-2020)

  De vrijetijdssector is volop in ontwikkeling. Steeds meer mensen gaan bewust en intensief om met hun vrije tijd. Dit is terug te zien in de toename van het aantal dagtrips en korte vakanties in heel Nederland. Om dit te bevorderen zet provincie Gelderland in op promotie voor Gelderse streken. En met succes, want ook onze regio is een bekende toeristische trekpleister. Doetinchem ziet het als haar taak ervoor te zorgen dat de vrijetijdssector op duurzame wijze verder kan groeien en floreren en heeft daarom een koersnotitie opgesteld. De gemeenteraad besluit eind mei over deze koersnotitie.

 • Uitstel betaling lokale heffingen voor eet- en drinkgelegenheden

  (24-03-2020)

  De eet- en drinkgelegenheden in Doetinchem moeten tot 6 april hun deuren sluiten. Dit was een van de aanvullende maatregelen van het kabinet in de aanpak van het coronavirus. Veel horecaondernemers krijgen het daardoor nu meteen al moeilijk.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  (23-03-2020)

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 • De Rondkomers ontwikkelt lesprogramma voor scholen

  (17-03-2020)

  In opvolging van de theatervoorstelling ‘Eigen schuld’ heeft De Rondkomers een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het lesprogramma is gericht op de financiële opvoeding van jongeren en heeft hierdoor ook een preventie werking. Het programma wordt gratis aangeboden aan de scholen.

 • Informatie over corona en onze dienstverlening

  (16-03-2020)

  Wij verzoeken alle inwoners van onze gemeente om de landelijke richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te volgen. Hebt u vragen? Lees dan de informatie op de website van de Rijksoverheid. U kunt ook bellen met een landelijk informatienummer: 0800-1351.

 • Coronavirus, bericht van burgemeester Mark Boumans

  (15-03-2020)

  Op 15 maart zijn landelijk aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De maatregelen gelden onder meer voor scholen, sportclubs en horeca: deze blijven gesloten tot en met 6 april. Wij vragen u al deze maatregelen op te volgen om er zo voor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.

 • Nieuwe laad-losplekken Terborgseweg (nabij centrum)

  (10-03-2020)

  De strook langs de Terborgseweg, grenzend aan het Marktplein, wordt ingericht als parkeerplaats voor onmiddellijk laden en lossen. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de wens van binnenstadondernemers om een laad-losplek in te richten aan de rand van het voetgangersgebied.

 • Verbod op het voeren van eenden, ganzen, zwanen en andere watervogels

  (10-03-2020)

  Het voeren van eendjes in het park is voor veel inwoners een leuk uitje. Toch heeft het voeren van watervogels veel negatieve gevolgen. Gemeente Doetinchem werkt daarom aan een verbod op het voeren van watervogels. Om inwoners alvast te informeren over de schadelijke gevolgen van het voeren, worden er de komende weken borden geplaatst bij de vijvers in park Overstegen, het Canadapark en de vijver Beukenhage.

 • Coronavirus ook in Nederland vastgesteld

  (28-02-2020)

  Het nieuwe coronavirus kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM in kaart wie er nauw contact heeft gehad met een besmette patiënt. Deze personen (= contacten) moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van andere klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

 • Collectant aan de deur? Wees alert!

  (27-02-2020)

  Geld in een collectebus doen is één van de meest persoonlijke én directe manieren van geven aan goede doelen. Voor het houden van een collecte is altijd een vergunning nodig. Staat er een collectant van een onbekend goed doel en/of zonder vergunning aan de deur en vertrouwt u het niet? Meld dit dan bij de politie, via 0900 88 44.

 • Houtkachel en veiligheid

  (04-02-2020)

  Open houtkachels en haarden gebruiken lucht uit de kamer waar ze staan. Ook als er glas of een deurtje voor de vlammen zit. Ze hebben geen aparte aanvoerpijp voor lucht. Als er niet genoeg verse lucht de kamer in komt (bijvoorbeeld omdat het raam of ventilatierooster dicht is), ontstaat er onderdruk. Verbrandingsgassen gaan dan niet via de schoorsteen naar buiten, maar komen de kamer in. In die verbrandingsgassen zitten veel schadelijke stoffen. Daarom is het écht nodig om een raam of ventilatierooster open te zetten: een houtkachel gebruikt bijvoorbeeld 250 m³ lucht per uur!

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mark Boumans

  (07-01-2020)

  Lees hier de nieuwjaarstoespraak die burgemeester Mark Boumans op 6 januari 2020 hield in schouwburg Amphion.

 • Houtkachel of open haard: 8 manieren om minder rook-en geuroverlast te veroorzaken

  (07-01-2020)

  Wanneer u in huis de houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.

 • Regionaal advies- en meldpunt verward gedrag

  (04-12-2019)

  Vanaf 1 december kunnen inwoners en professionals die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving terecht bij het advies- en meldpunt verward gedrag. Het advies- en meldpunt is dagelijks bereikbaar tussen 08.30 en 23.00 uur via (088) 933 55 00. Wie het advies- en meldpunt belt, wordt voorzien van advies. Als advies niet volstaat, wordt voor passende opvolging gezorgd. Per 1 januari kunnen inwoners en professionals hier ook melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz).

 • Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

  (04-12-2019)

  Nu het winter is, gaan overal de open haarden en houtkachels weer aan. Wanneer u in huis de houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.

 • Extra spreekuur GrensInfoPunt in Doetinchem

  (19-11-2019)

  Steeds meer Nederlanders vinden in Duitsland een baan of beginnen in Duitsland een studie. Hierbij komen veel vragen op over sociale zekerheid en belastingen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, houden de adviseurs van het GrensInfoPunt van de EUREGIO, buiten de normale spreekuren, extra spreekuren. Op 27 november vindt het eerste extra spreekuur plaats in Doetinchem.

 • Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk!

  (02-07-2019)

  In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Daarom wijst Rijkswaterstaat op de risico’s.