Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

  • Achterhoekse jongeren roepen bedrijfsleven op tot duurzaamheid

    (13-02-2019)

    De Achterhoekse jongeren Maud, Veerle, Noëlle en Li-hao riepen de bevolking op tot duurzaamheid tijdens de thema-avond duurzaamheid van 4 februari in Winterswijk. "We maken ons zorgen om het klimaat. Die grens van maximaal 2 graden stijging is er niet voor niets, en we zitten nu al op 1,5 graad. Iedereen moet zijn steentje bijdragen vanaf nu."

  • Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

    (13-02-2019)

    Het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft zich in 25 jaar bewezen als dé methode om woninginbraken te voorkomen. De afgelopen jaren is er een dalende trend als het om het aantal woningbraken per jaar gaat, maar elke inbraak is er een te veel. 

  • Centraal Senioren Overleg op donderdag 21 februari

    (13-02-2019)

    Het CSO nodigt u graag uit voor het Centraal Senioren Overleg, met als thema Erfrecht en Levenstestament. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 februari, in de vergaderzaal van Sporthal de Bongerd, naast winkelcentrum de Huet. De toegang is gratis en u wordt ontvangen met koffie en thee.

  • Wethouder en grondeigenaar ondertekenen overeenkomst Joop Sarsplein

    (07-02-2019)

    Wethouder Ingrid Lambregts en Rick en Christie Hendrixen, eigenaren van de grond, hebben donderdag 7 februari de overeenkomst getekend voor de realisatie van de het horecaplein aan de Grutstraat. Het Joop Sarsplein, zoals het plein gaat heten, is rond de zomervakantie van 2019 gereed.

  • Gemeente organiseert Omgevingswet-markt voor partners

    (06-02-2019)

    In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet voegt 26 bestaande wetten voor ruimtelijke ontwikkeling samen. Wat betekent dit voor partners van de gemeente Doetinchem? En hoe maken we de Omgevingswet samen tot een succes? Hierover gaat het tijdens de ‘Omgevingswet-markt’, op donderdag 21 februari bij De Steck in Doetinchem.

  • Doetinchem breng het stembureau naar jongeren

    (06-02-2019)

    Op woensdag 20 maart 2019 kan er voor het eerst gestemd worden op een plek waar honderden jonge kiezers dagelijks te vinden zijn: Het Graafschapcollege. Met de toevoeging van dit speciale stembureau (vestiging  J.F. Kennedylaan 49) worden de verkiezingen zo letterlijk een stap dichterbij de jongeren gebracht. Op deze dag kunnen zij zo binnen hun eigen school stemmen voor de gecombineerde verkiezingen van Provinciale Staten en Waterschap Rijn en IJssel.

  • Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan de Bibliotheek!

    (06-02-2019)

    Heeft u wat tijd over? Meld u dan aan als vrijwilliger bij Bibliotheek West-Achterhoek.

  • 13 februari: rondleidingen natuurbegraafplaats Slangenburg

    (06-02-2019)

    Natuurbegraafplaats Slangenburg organiseert op woensdag 13 februari 2019 rondleidingen waarin de medewerkers van Buha u graag meer vertellen over deze natuurlijke manier van begraven. De rondleidingen worden doorlopend gegeven en vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur.

  • Alzheimer Café Doetinchem dinsdag 12 februari 19.00 uur

    (06-02-2019)

    De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Doetinchem. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

  • Inschrijven van levenloos geboren kind vanaf 4 februari mogelijk

    (31-01-2019)

    Tot nu toe was het niet mogelijk om een levenloos geboren kind te laten registreren in de basisregistratie personen. Op 4 februari komt daar verandering in.

  • Hebt u uw klus al aangemeld bij NLdoet?

    (30-01-2019)

    Het Oranjefonds organiseert op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het is voor vrijwilligersorganisaties dé kans om klussen geklaard te krijgen, uw organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven.

  • Winnaars Doetinchemse Sportverkiezing 2018 bekend!

    (29-01-2019)

    Maandagavond 28 januari vond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats. Tijdens deze avond, die gepresenteerd werd door Alex Nelissen en burgemeester Mark Boumans, werden in totaal 8 sportprijzen uitgereikt. Tussen de uitreikingen door konden de bezoekers van Schouwburg Amphion genieten van diverse optredens van lokale en professionele sportaanbieders.

  • Focus op passend wonen voor de Achterhoek

    (28-01-2019)

    De Achterhoekse Thematafel Wonen en Vastgoed kiest eensgezind voor investeren in de bestaande woningen in de Achterhoek. Daar ligt de absolute prioriteit. Daarna(ast) wil de Thematafel ruimte blijven bieden voor nieuwbouw, in de vorm van lokaal maatwerk. Daarmee maakt de Tafel duidelijke keuzes voor de toekomst.

  • Tweede energie-excursie ook meer dan geslaagd | Kijk nu de After Movie

    (28-01-2019)

    Doetinchem zal in 2030 haar eigen energie duurzaam gaan opwekken. Duurzame energieopwekking raakt iedereen. Daarom gingen we afgelopen twee weekenden met onze inwoners op reis naar een goede morgen. Door samen het WE-energygame te spelen ontdekten onze inwoners dat communicatie en samenwerking de basis zijn van een duurzaam Doetinchem.

  • Snoeiwerkzaamheden buitengebied van Wehl

    (25-01-2019)

    Namens de gemeente Doetinchem voert Buha snoeiwerkzaamheden uit langs diverse wegen in het buitengebied van Wehl. Het betreft de Vogelstraat, de Bokkenstraat, de Grindstraat, de Breedestraat en de Kleefslagseweg.

  • Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2019

    (23-01-2019)

    Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen wordt op 29 januari 2019 verstuurd. Op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen staan de belastingen die u moet betalen. Bent u eigenaar van een woning/niet-woning, gebruiker van een huurwoning of gebruiker van een niet-woning? Dan staat de WOZ-waarde ook op het aanslagbiljet.

  • Energie-excursie gemeente Doetinchem groot succes

    (23-01-2019)

    Bijna 50 inwoners van Doetinchem gingen afgelopen zaterdag mee op reis naar een goede morgen. De gemeente Doetinchem organiseerde een energie-excursie naar windpark Deventer onder leiding van een windexpert. Ook speelden de deelnemers de WE-energygame, waardoor ze meer inzicht kregen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van duurzame energieopwekking.

  • Ruime belangstelling voor rondleidingen kazemat

    (23-01-2019)

    Op dinsdag 15 en vrijdag 18 januari organiseerde de gemeente avondrondleidingen bij de kazemat aan de Terborgseweg. Onder leiding van een deskundige kon de verlichte vondst van dichtbij bekeken worden. Een flink aantal belangstellenden maakte van deze mogelijkheid gebruik. Ook overdag werd de kazemat veelvuldig bezocht door schoolklassen, marktbezoekers, winkelend publiek en andere geïnteresseerden.

  • Informatieavond (Nieuw-) Wehl over mogelijkheden Asbesttrein

    (16-01-2019)

    Vanaf 1 januari 2025 zijn asbestdaken verboden. Dit betekent dat in heel Nederland alle asbestdaken verwijderd moeten zijn. Als u een eigen woning (inclusief eventuele schuren) bezit waar mogelijk asbesthoudende dakbedekking is toegepast dan bent u er verantwoordelijk voor dat dit veilig verwijderd wordt voor 2025.

  • Gratis bomen voor inwoners van Dichteren en Wijnbergen

    (11-01-2019)

    Inwoners van de wijken Dichteren en Wijnbergen (postcode 7007) kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente Doetinchem. Dit is onderdeel van een project dat wordt gefinancierd uit het 3000-bomenplan en het Bomenfonds. De gemeente levert op deze manier een positieve bijdrage aan een prettigere leefomgeving, vergroening van ons woongebied en gezonder leefklimaat.

  • Historische kazemat weer tijdelijk zichtbaar voor publiek

    (09-01-2019)

    Komende week wordt de historische kazemat, die begin november vorig jaar werd vrijgegraven tijdens werkzaamheden aan de Terborgseweg in Doetinchem, weer tijdelijk zichtbaar voor publiek. De kazemat komt bloot te liggen ten behoeve van werkzaamheden waarbij de vondst ‘fotogrammetisch’ wordt vastgelegd. Gemeente Doetinchem organiseert samen met een aantal partners mogelijkheden voor het publiek om de vondst komende week van dichtbij te bekijken.

  • Doetinchem werkt samen aan kaders voor duurzame energieopwekking: ga mee op energie-excursie!

    (08-01-2019)

    Waar we nu nog vooral gebruik maken van fossiele brandstoffen, hebben zowel de gemeente als inwoners de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Om dit mogelijk te maken gaat Doetinchem ruimte bieden voor kleine en grootschalige duurzame energieopwekkingsinitiatieven van derden.

  • ‘Stichting Komt Voor De Bakker’ wint Doetinchem doet mee-award 2018

    (08-01-2019)

    Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op maandagavond 7 januari reikte burgemeester Boumans, namens de gemeente Doetinchem en MEE Oost, de Doetinchem doet mee-award 2018 uit. Stichting Komt voor de Bakker mocht de prijs in ontvangst nemen.

  • Statement college b&w gemeente Doetinchem

    (08-01-2019)

    Naar aanleiding van vragen die het college van b&w heeft gehad onder andere over de Nashville-verklaring, wil het college van b&w het volgende statement maken:

  • Metamorfose Terborgseweg: zijde stadhuis is aan de beurt

    (24-12-2018)

    In het nieuwe jaar starten we met werkzaamheden op de Terborgseweg ter hoogte van het centrum, aan de zijde van het stadhuis. Vanaf 7 januari wordt aan deze zijde van de weg gewerkt aan nutsvoorzieningen, riolering en weginrichting. Dit deel van de weg is dan niet toegankelijk voor verkeer. Ook de andere zijde van de weg (stad uit), blijft voorlopig nog afgesloten in verband met de historische vondst die daar is gedaan.

  • Uw belastingaanslag digitaal ontvangen via MijnOverheid.nl

    (24-12-2018)

    Op 28 januari verstuurt de gemeente Doetinchem weer de aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen. Heeft u al een account bij MijnOverheid.nl geactiveerd en de gemeente Doetinchem aangevinkt? Dan ontvangt u uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen digitaal in uw berichtenbox.

  • 30 of 40 dagen geen alcohol: doe ook mee!

    (18-12-2018)

    In 2019 kunt u in twee periodes meedoen aan IkPas: vanaf 1 januari (30 dagen) of vanaf 6 maart (40 dagen). Ga samen met duizenden anderen de uitdaging aan en zet uw alcoholgebruik 30 of 40 dagen lang op pauze!

  • Feestdagen van NIX

    (18-12-2018)

    De feestdagen zijn in aantocht. Veel mensen vieren dit met elkaar. Gezelligheid, daar draait het om. Daarbij hoort vaak wijn, bier of champagne. Of niet? Vooral voor kinderen die nog in de groei zijn is het schadelijk om alcohol te drinken. Hoe ga je daar als ouder tijdens de feestdagen mee om?

  • Toetreding Euregio Rijn-Waal

    (23-11-2018)

    Op 22 november 2018 is de gemeente Doetinchem officieel toegetreden tot de Euregio Rijn-Waal. De gemeente Doetinchem wil de samenwerking met Duitsland structureel en daardoor toekomstbestendig vormgeven. Op die manier kan Doetinchem zich verder ontwikkelen tot een grensoverschrijdende actieve gemeente. Met het lidmaatschap bij de Euregio Rijn-Waal is een verdere belangrijke stap in richting van een intensievere samenwerking met Duitsland genomen.

  • Bouwt u ook mee? Start tenderprocedure Iseldoks – Dok 5

    (29-06-2018)

    Na de verkoop van Dok 3 en Dok 4 wordt nu Dok 5 ‘Het Eiland’ op de markt gezet. Een autoluw eiland met een stedelijk karakter. De gemeente Doetinchem zoekt een marktpartij die als partner wil meedenken over de totale opgave en de ontwikkeling op korte termijn kan realiseren. Op dinsdag  3 juli start hiervoor de tenderprocedure. Kijk voor meer informatie op de flyer.

  • Nieuwe coalitie: Doetinchem werkt samen aan een duurzame toekomst

    (14-05-2018)

    De fracties van CDA, VVD, CU-SGP, D66 en GroenLinks presenteren hun coalitieagenda. Onder de titel ‘Doetinchem werkt samen aan een duurzame toekomst’ laten zij zien waar zij zich op richten in de periode 2018-2022. De coalitie werkt aan de hand van drie actuele, urgente thema’s die kansen bieden voor de gemeente Doetinchem: Doetinchem centrumstad, Sterke samenleving en Veranderende leefomgeving.