Heelweg

Luchtfoto Heelweg

Heerlijk wonen en werken in Heelweg

Aan de noordwestelijke rand van de stad in de wijk Heelweg verrijzen tot 2025 nog een beperkt aantal woningen. Een wijk die is te typeren als een stadswijk met veel ruimte en groen. Binnen Heelweg is een onderscheid te maken in verschillende zones. Elk met een eigen karakter en sfeer.

Kavelverkoop 9 nieuwe kavels

De Keppelseweg is van oudsher een van de belangrijkste toegangswegen tot Doetinchem. Langs dit historische lint heeft u nieuwe kansen voor uw ideale droomhuis. De gemeente geeft er in een strook aan de Majoor Bosshardtstraat negen nieuwe particuliere bouwkavels uit. Hier kunt u wonen en werken op loopafstand van het centrum, de Oude IJssel en de Kruisbergse Bossen. De keuze voor het aantal vierkante meters is nog vrij te bepalen. Dat levert kansen op voor sommige kopers die liever iets meer grond willen, ten gunste van de kopers die liever iets minder grond afnemen.

Beschikbare kavels
Kavelnummer Oppervlakte Status
1               € 284,35/m2 ± 1081 m2 Verkocht
2A (nieuw) € 302,50/m2 ± 611 m2 Verkocht
2 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 470 m2 Verkocht
3 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 373 m2 Verkocht
4 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 363 m2 Verkocht
5 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 401 m2 Verkocht
6 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 435 m2 Verkocht
7 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 379 m2 Verkocht
8 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 471 m2 Verkocht
9 (nieuw)  € 302,50/m2 ± 594 m2 Verkocht

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw. Kavel 1 mag in overleg verkleind worden.

Contactgegevens uitgifte bouwkavel

Gemeente Doetinchem:
medewerker gronduitgifte, telefoon (0314) 377 777

Informatiemap

Projectbeschrijving

Aan de noordwestelijke rand van de stad verrijzen tot 2025 nog slechts een beperkt aantal woningen. Op 5 november 2015 heeft de gemeenteraad besloten de woningbouw in het middengebied tot 2025 niet te ontwikkelen.

Wonen met karakter

De Keppelseweg is van oudsher een van de belangrijkste toegangswegen tot Doetinchem. Langs dit historische lint wordt wonen en detailhandel royaal ingezet. De gemeente Doetinchem heeft nog een bijzondere kavel beschikbaar naast het markant Metzo College voor de bouw van een uniek pand voor wonen en werken en een strook van 9 nieuwe kavels aan de Majoor Bosshardtstraat.

Foto van het oude Philipsterrein

Saronixterrein

Het oude terrein van Philips en de omgeving, ook wel Saronixterrein genoemd, is een deelgebied binnen het project Heelweg. In 2011 is een geactualiseerde stedenbouwkundige visie voor dit deel van het project opgesteld. In december 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld.

Middengebied

De gemeenteraad van Doetinchem heeft op 5 november 2015 besloten het gebied Heelweg Midden niet in ontwikkeling te nemen. Dit sluit aan bij de keuzes die regionaal worden gemaakt voor de ontwikkeling van woningbouw in de Achterhoek.

Unieke woon-werkkavel

De gemeente Doetinchem heeft binnen het plangebied nog één unieke bouwkavel voor wonen en werken beschikbaar. Deze speciale kavel is gelegen naast het Metzo college en biedt ruimte voor de realisatie van een uniek gebouw waarbij de combinatie van wonen en werken mogelijk is. De grondprijs voor deze kavel is verlaagd naar € 284,35 / m2 inclusief 21% btw. In overleg zou deze ook verkleind mogen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker gronduitgifte van de gemeente Doetinchem, telefoon (0314) 377 377.

Nieuwe kavels

Langs de historische toegang de Keppelseweg zijn er nieuwe kansen voor uw ideale droomhuis. De gemeente heeft er in een strook aan de Majoor Bosshardtstraat 9 nieuwe particuliere bouwkavels uitgegeven, waarvan er nog één in optie. Hier kunt u wonen en werken op loopafstand van het centrum, de Oude IJssel en de Kruisbergse Bossen. Het streven is de vrijstaande panden luxueus en monumentaal van karakter te laten zijn waarbij u zelf uw huis kunt ontwerpen met architect en aannemer naar eigen keuze. Zowel een traditionelere als een moderne architectuur is mogelijk. Voorbeelden van de mogelijkheden zijn iets verderop aan de Keppelseweg te vinden. De keuze voor het aantal vierkante meters is nog vrij te bepalen. Dat levert kansen op voor sommige kopers die liever iets meer grond willen, ten gunste van de kopers die liever iets minder grond afnemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker gronduitgifte van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

 Foto van de wijk De IJsseltuinen

De IJsseltuinen

Tussen de Oude IJssel en het nieuwe Heelweg ligt de wijk De IJsseltuinen. Een wijk waar nog steeds gebouwd wordt. In De IJsseltuinen komen mooi wonen en een groene leefomgeving op unieke wijze samen aan de oevers van de Oude IJssel. De IJsseltuinen vormt een oase van rust in de directe nabijheid van het levendige centrum van Doetinchem. Ruimte, licht, comfort en variatie geven de appartementen, villa’s, geschakelde woningen en eengezinswoningen een eigentijds gezicht met een knipoog naar het verleden. Dit deelgebied is nagenoeg afgebouwd. Op enkele plekken in de wijk kunnen nog enkele woningen worden gerealiseerd.

Gebiedsinformatie