Hallo buren

Beter een goede buur dan een verre vriend!

Een kopje suiker, een goed gesprek of tijdens de vakantie een flinke scheut water voor de planten. Een goede band tussen buren is prettig en vergroot het woonplezier. Daarom zijn gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha samen de campagne #halloburen gestart.

De campagne heeft een duidelijke boodschap: Kom met elkaar in contact en doe eens iets voor of met elkaar. Met verschillende activiteiten zetten we mensen die iets voor hun buur of buurt doen in het zonnetje en laten we zien hoe leuk het kan zijn om een goed contact te hebben met de buren en buurt.

Heeft u een leuk voorbeeld van een positieve ervaring of wilt u op welke manier dan ook een bijdrage leveren aan de campagne #halloburen? Stuur uw bericht naar buurtbemiddeling@buurtplein.nl.

Zet noaberschap op de kaart

Mensen die met liefde de stoep van hun buurman sneeuwvrij maken, boodschappen doen, een pakket aannemen of de container aan de straat zetten. Wat fijn om een goede buur te hebben. Soms een kleine moeite maar zeker niet altijd vanzelfsprekend.

De campagne #halloburen wordt ondersteund met een kaartenactie. Op verschillende plekken in Doetinchem zijn palen neergezet met gratis #halloburen-kaarten. U kunt uit 8 verschillende soorten kaartjes kiezen om in contact te komen met uw buren; dat kan zijn om te bedanken voor wat ze voor u doen of om ze bijvoorbeeld op de hoogte te stellen van een aanstaande verbouwing of een feestje dat mogelijk voor overlast kan zorgen.

Heeft u nog geen idee wie uw buren zijn of wilt u uw nieuwe buren welkom heten in de buurt? De kaartenset bestaat ook uit een ‘Zullen we kennismaken’ en ‘Welkom in de buurt’-variant. De kaarten zijn gratis verkrijgbaar.

De #halloburen-palen zijn mede tot stand gekomen met medewerking van het Noaberfonds. De palen met kaarten staan momenteel in het gemeentehuis van Doetinchem aan de Raadhuisstraat 2, bij Sité Woondiensten aan de Hofstraat 47, bij Buha aan de Havenstraat 80 en bij twee locaties van Buurtplein: Bergzicht aan de Terborgseweg 21 en bij wijkcentrum ’t Noorderlicht aan de Bezelhorstweg 17.