Euregio's en GrensInfopunten

Logo Euregio

De gemeente Doetinchem is lid van twee Euregio's: de EUREGIO en de Euregio Rijn-Waal.

De EUREGIO is een Duits-Nederlands samenwerkingsverband van 129 gemeenten uit onder andere Münster, Kreis Borken, Twente en de Achterhoek.

De Euregio Rijn-Waal is een Duits-Nederlands openbaar lichaam met circa 55 leden, waaronder gemeenten en andere regionale overheden, uit onder meer Regio Arnhem-Nijmegen, Niederrhein en de Achterhoek.

Beide Euregio’s maken zich sterk om de samenwerking tussen Nederland en Duitsland te vereenvoudigen, te intensiveren en te komen tot meerwaarde voor beide zijden.

GrensInfoPunten

De GrensInfoPunten zijn adviespunten voor inwoners van het Nederlands-Duitse grensgebied over wonen, werken en studeren in het buurland. Bij de GrensInfoPunten krijgen inwoners hulp bij vragen rondom thema’s zoals werken in het buurland of personeel aannemen uit het buurland. Ook als u grensganger bent of was en meer wilt weten over bijvoorbeeld belastingen, sociale zekerheid en gezinsbijlagen zoals kinderbijslag kunt u bij een GrensInfoPunt terecht. De advisering is gratis en onafhankelijk. U kunt de GrensInfoPunten telefonisch of via de mail benaderen om een afspraak te maken. Ook kunt u langs bij een van de spreekuren.

Langs de Duits-Nederlandse grens bestaan meerdere GrensInfoPunten. Kijk op www.grenzinfo.eu voor meer informatie een vind een GrensInfoPunt bij u in de buurt. Hier vindt u ook de data van aanstaande spreekuren.