Programma 4 & 5 mei

I.v.m. het coronavirus herdenken vindt de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog plaats in aangepaste vorm. Op 4 mei luiden de klokken en leggen we bloemstukken bij de oorlogsmonumenten in Wehl, Gaanderen en Doetinchem en ook op de Joodse begraafplaats. De herdenkingstoespraak van burgemeester Boumans kunt u – samen met de beelden van de herdenkingsplaatsen en bloemstukken – horen en zien vanaf 20.20 uur via de gemeentelijke online kanalen (website, Facebook, Youtube). Kinderburgemeester Juliëtte draagt een gedicht voor speciaal voor kinderen en jongeren. 

Nationaal comité 4 en 5 mei

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. Deze herdenking wordt live uitgezonden door de NOS.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt iedereen om op 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers en op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.  

Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei leest u meer over de landelijke alternatieve invulling voor Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook leest u hoe u thuis kunt stilstaan bij 4 en 5 mei