KNNV viert honderdjarig jubileum De Zumpe

Actueel bericht, 3 juni 2016

KNNV regio Doetinchem heeft sinds 1915 vier hectare van De Zumpe in beheer. De Zumpe is een 24 hectare groot natuurgebied aan de oostkant van Doetinchem dat grotendeels bestaat uit een elzenbroekbos. Om dit mooie jubileum te vieren worden in het weekend van 6 en 7 juni diverse activiteiten in het weiland aan het begin van De Zumpe, Vossenstraat 147 georganiseerd.

Voor beide dagen, zowel overdag als ’s nachts, wordt een programma opgesteld met diverse excursies voor iedereen. Er is een informatiebalie waar men met vragen over de natuur terecht kan. Als het donker wordt is er een diapresentatie. Er wordt over De Zumpe een fotoboek met een beschrijving van haar geschiedenis uitgegeven. Natuurlijk wordt ook aan catering gedacht. Aan het eind van de zaterdagmiddag vindt een forum plaats over biodiversiteit. Sprekers met een verschillende achtergrond gaan hierover met elkaar in gesprek.

Aanvang

De activiteiten beginnen zaterdag 6 juni om 10.30 uur en eindigen zondag 7 juni om 15.00 uur. Iedereen is welkom om hier korte of langere tijd aanwezig te zijn. 

BioBlitz

Ook vindt er een BioBlitz plaats, waarmee men wil proberen mensen te interesseren voor dit bijzondere stukje natuur en haar belangwekkende biodiversiteit. Biodiversiteit is het voorkomen van verschillende soorten in de natuur. BioBlitz is een term voor het tellen van soorten in een bepaald gebied. Hieronder vallen alle flora en fauna. Leden van de vereniging zullen samen met andere specialisten inventariseren. Het resultaat van deze tellingen wordt vastgelegd in het biodiversiteitcertificaat dat op zondagmiddag aan de vereniging wordt uitgereikt door de burgemeester van Doetinchem of een andere vertegenwoordiger van de gemeente. Men wil ook alle inventarisaties in De Zumpe van de afgelopen 100 jaar verzamelen in een biodiversiteitrapport, dat eind november dit jaar klaar zal zijn.