Bedrijventerreinen

De gemeente Doetinchem beschikt over zeven bedrijventerreinen, waarvan vier in de stad Doetinchem, één in Wehl en één in Gaanderen. In totaal betreft het 357 hectare bruto en 277 hectare netto bedrijventerrein. De gemeente Doetinchem hecht, met haar partner IG&D, veel waarde aan parkmanagement.

Parkmanagement

Parkmanagement richt zich erop om de kwaliteit van nieuwe bedrijventerreinen op lange termijn te garanderen en de kwaliteit van bestaande terreinen te handhaven of te verbeteren. De parkmanagementorganisaties krijgen zoveel mogelijk verantwoordelijkheden, zoals groenonderhoud, bewegwijzering, beveiliging en glasvezel. Doetinchem streeft naar bedrijventerreinen waar het veilig ondernemen is (via het keurmerk Veilig Ondernemen) en waar ondernemers zoveel mogelijk in eigen beheer organiseren.

Het bestuur van de Parkmanagementorganisaties bestaat uit ondernemers c.q. vertegenwoordigers van ondernemers op het betreffende bedrijventerrein. Een medewerker van het team economie van de gemeente Doetinchem is als adviseur aan het bestuur verbonden. Op dit moment zijn er zes Parkmanagementorganisaties actief.

Een overzicht van de verschillende bedrijventerreinen: