Plaatsing en gebruik bladkorven (06-10-2020)

Gevulde bladkorf

Het is herfst! Buha heeft daarom bladkorven geplaatst in de gemeente Doetinchem. Daarnaast is Buha dagelijks met zogenaamde 'bladtreinen' onderweg om overlast van blad zoveel mogelijk te voorkomen.

Bladkorven

Binnen de bebouwde kom worden bladkorven geplaatst. Deze korven worden geplaatst op plaatsen waar veel bladverliezende gemeentebomen staan. Bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad en niet voor ander (grof) tuinafval of snoeihout.

Tuinafval en snoeihout

Tuinafval en snoeihout kun je kwijt in je groene container voor GFT + etensresten of gratis naar het Buha brengpunt aan Roerstraat in Doetinchem brengen. Openingstijden van het brengpunt: maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur, zaterdag van 8.30 tot 15.00 uur. Tot en met 31 oktober kun je snoeiafval op zaterdagen van 8.30 – 12.00 uur ook brengen naar het extra brengpunt voor snoeiafval aan Pierikstraat 16 in Gaanderen.

Aanvragen grotere container

Als je jouw container wilt omruilen voor een ander formaat (140 of 240 liter) dan kun je één keer per jaar gratis een omruiling aanvragen via het meldpunt van Buha. Kijk voor meer informatie op de pagina over containers.

Bladtreinen

Buha maakt de wegen bladvrij door middel van zogenaamde 'bladtreinen'. Dit zijn combinaties van een veegwagen, een bladzuigmachine en bladblazers (handmatig). Deze bladtreinen rijden volgens vaste routes door de gemeente. Daarnaast wordt er de komende tijd een aparte ploeg ingezet voor het blad op gazons.