Woont u in Dichteren of Wehl, of winkelt u wel eens in De Bongerd op De Huet? Het Konrad Adenauerplein in Dichteren, het Kerkplein in Wehl en het winkelcentrum De Bongerd krijgen een metamorfose. We zorgen voor meer schaduw door meer groen en bomen. Dat is koeler in de zomer. Door tegels te vervangen door bomen en planten kan ook overvloedig regenwater weg. En trekken we met meer groen, ook meer insecten en vogels aan. Goed voor de biodiversiteit dus!

Doetinchem wil zich beter aanpassen aan het veranderende klimaat

Dat heet klimaatadaptatie. We hebben nu al te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Afgelopen zomer was het opnieuw heel erg droog en warm. Hier leest u meer over wat we in Doetinchem al doen en welke plannen we hebben.

Dit gaan we doen

  • We nemen¬†klimaatmaatregelen mee bij lopende en nieuwe bouwprojecten. We kijken bijvoorbeeld naar het (her)gebruiken van duurzame bouwmaterialen en stimuleren ontwikkelaars om hier zelf stappen in te zetten.
  • Gemeente Doetinchem wil klimaatadaptatie vanzelfsprekend maken. We willen er daarom voor zorgen dat mensen weten hoe ze zich kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat.¬†
  • Er is ook nog onderzoek nodig. We moeten op een rij zetten waar we de grootste problemen verwachten. Bijvoorbeeld als het gaat over wateroverlast en hitte(stress).¬†

Het uiteindelijke doel: een klimaatbestendig en waterrobuust Doetinchem in 2050.

Bekijk de Klimaatatlas van Doetinchem op weetvanwater.nl/klimaatatlas(externe link)

In deze klimaatatlas kunt u de gevolgen van klimaatverandering in uw eigen straat zien. Wilt u weten wat u zelf kunt doen? Kijk dan op weetvanwater.nl(externe link).

Alle plannen staan in de Uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie

In deze agenda staat wat we de komende vijf jaar precies gaan doen. Wilt u de uitvoeringsagenda ontvangen? Stuur dan een mail naar r.tempels@doetinchem.nl.