Op 19, 21 en 23 maart 1945 werd Doetinchem zwaar gebombardeerd. Bijna het hele centrum van de stad werd weggevaagd en er vielen naar schatting 140 doden. Om te blijven herinneren, luiden de Van Wouklok en de kerkklokken ieder jaar op het moment dat deze bombardementen plaatsvonden. Dat is op 19 maart om 08.40 uur, 21 maart om 16.55 uur en op 23 maart om 17.30 uur. Ook is er op dinsdag 21 maart om 17.00 uur een herdenkingsprogramma in de Catharinakerk. U bent van harte welkom.

Programma herdenkingsbijeenkomst Catharinakerk

De herdenking start met muziek van Tim en Marise en een welkom door Esther Ruesen. Na het luiden van de klokken om 16.55 houdt burgemeester Mark Boumans een toespraak. We staan stil bij de bombardementen met gedichten van Willem Scheerder en kinderburgemeester Sophie Wissing. Ook ziet u de korte film Oorlogsherinneringen van Goos Zetsma.

Documentaires over de oorlogstijd bij Amphion

Op 21 maart kunt u vóór de herdenking twee documentaires over de oorlogstijd in Doetinchem bekijken bij Amphion. Om 10.00 en 14.00 uur draaien de films ‘Meneer Kees en meneer Henk’ en ‘Met het Begin van de Lente’. Kijk op amphion.nl/film(externe link) voor informatie en kaarten.

Kijk voor meer informatie over herdenkingen in Doetinchem op doetinchem.nl/herdenktenviert.