Op Witte Donderdag (14 april) was de twaalfde editie van The Passion live vanuit de binnenstad van Doetinchem. Wij kijken vol trots terug op een geslaagde editie. Herkenbare locaties, zoals de Slangenburg, de Bleek en voetbalstadion De Vijverberg waren terug te te zien in het verhaal. Vrienden, families of buurtgenoten konden ‘samen kieken’ op verschillende locaties die hun deuren hadden geopend.

Kijk de uitzending van The Passion hier terug

Na 14 april stopt het niet

In de weken en maanden na de live-uitzending zorgen we voor leuke evenementen. Na 14 april gaan we met een rondreizend evenement de wijken in. Dit evenement, het Eerste Avondmaal, vindt een aantal keren plaats in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Uit de evenementen komen ideeën naar voren om dat deel van Doetinchem nog mooier te maken. We zijn bezig om met vele tientallen bedrijven een ‘sociale sponsorpot’ te vullen, om doelen en ideeën straks ook daadwerkelijk uit te voeren.

Evenementen voor de zomer

De binnenstad krijgt richting de zomer een Doetinchemse Passie Toer. Hierbij presenteren de ondernemers en horecazaken zich op video. Zo kunnen toeristen zien wat er in een straat te vinden is. Vlak na de zomervakantie gaan we ook samen met diverse koren, dansgroepen, bandjes en bekende Achterhoekers in de binnenstad de Doetinchemse variant van The Passion opvoeren. Daarbij vertalen we het verhaal van The Passion naar onze gemeente en streek.

The Passion krijgt een vervolg op donderdag 26 mei

Ook de cast van The Passion is opnieuw te zien. In The Passion Hemelvaart op donderdag 26 mei maakt u kennis met het verhaal van Hemelvaart. Hét verhaal over vertrouwen. Het verhaal sluit goed aan bij het thema ‘Alles kump goed!’. De hemelvaarteditie is 26 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1. Het evenement is al deels in Doetinchem opgenomen, en wordt niet live uitgezonden.

Kijk voor meer informatie op www.doetinchem.nl/passion

De cast van The Passion 2022 op het Simonsplein
Foto: Floris Heuer
Noortje Herlaar vertolkt Maria in The Passion 2022
Foto: Nathan Reinds
Opnames voor The Passion op het Simonsplein
Foto: Nathan Reinds
De processie met het kruis passeert de Doetinchemse Walmolen
Foto: Floris Heuer