Begin maart 2022 botste een automobilist tegen een kunstwerk op de Gaswal. Nadat hij enkele tientallen meters daarvoor naast de weg kwam, raakte hij met hoge snelheid het kunstwerk (een lisdodde). Binnenkort gaan we de schade herstellen. Daarom is de Gaswal - C. Missetstraat tijdelijk dicht voor auto's.

Weg afgesloten van woensdag 28 september tot en met maandag 3 oktober

De Gaswal – C. Missetstraat is tijdelijk dicht door de werkzaamheden. Het repareren van het kunstwerk en het wegdek neemt namelijk nogal wat werk met zich mee. Denk hierbij aan aan het weghalen van het kunstwerk. Maar ook aan het afgraven van de bodemvervuiling. Deze vervuiling komt door lekkende vloeistoffen uit de auto. Hierdoor moet ook een klein deel van het straatwerk en een klein deel van het blauwe fietspad worden vervangen.

Omleiding voor automobilisten, fietsers kunnen route blijven gebruiken

Auto’s kunnen de route tijdens de werkzaamheden niet gebruiken. De fietsbrug blijft wel open. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers de route gewoon gebruiken. Het kan wel zijn dat fietsers hinder ondervinden en tijdelijk af moeten stappen.

Kunstwerk komt op een later moment terug op de Gaswal

Het kunstwerk gaat terug naar de fabrikant. Zij controleren het op verdere schade en herstellen het waar nodig. Op een later tijdstip plaatsen we het kunstwerk terug. Hiervoor hoeven we de weg niet nog een keer af te sluiten. Bij het terugplaatsen is er dus zo min mogelijk overlast.