De gemeente Doetinchem is een Fairtrade Gemeente. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Zo werkt Doetinchem, met ruim 80 andere gemeentes, aan een Fairtrade Nederland.

Waarom een fairtrade gemeente?

Nog steeds leven er op de wereld ruim een miljard mensen in extreme armoede. Meer dan 60% van alle werkenden in ontwikkelingslanden leven op of onder de armoedegrens. De Fairtrade Gemeente campagne streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, stellen wij boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

Bijna 2 miljoen producenten, boeren en arbeiders werken onder fairtrade condities. Daardoor profiteren ruim 6 miljoen mensen van de neveneffecten van eerlijke handel. Om te zorgen dat meer mensen in ontwikkelingslanden een kans op ontwikkeling krijgen, is het belangrijk dat meer producten volgens de fairtrade principes worden verhandeld. Dat kan wanneer meer consumenten en bedrijven fairtrade producten kopen, maar ook wanneer meer winkels, groothandels en cateraars fairtrade producten aanbieden. De Fairtrade Gemeente campagne probeert daarom de vraag en het aanbod van fairtrade in Nederland te vergroten.

De Stichting Fairtrade gemeente Doetinchem is verantwoordelijk voor het verlengen van de titel. De Stichting bestaat uit een bestuur en werkgroepen. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, bankwezen, winkeliersvereniging, buurtgemeente Wehl en de werkgroepen. Gezocht wordt nog naar invulling vanuit de Horeca en buurtgemeente Gaanderen. De werkgroepen werken zelfstandig en zorgen voor uitbreiding van het aantal winkels en bedrijven, zij organiseren evenementen en zijn verantwoordelijk voor de PR, website en Facebook.

Meer informatie

Anneke Peerenboom (0314) 346 096, a.peerenboom@fairtradedoetinchem.nl, www.fairtradegemeenten.nl, www.facebook.com/fairtradedoetinchem.

Hebt u gevonden wat u zocht?